Στο επίκεντρο ξανά η νέα Ολυμπιακή

Στο επίκεντρο ξανά η νέα Ολυμπιακή

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο να έλθει και τις αμέσως προσεχείς ημέρες η τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών για τη νέα Ολυμπιακή, άφησε ο κ. Χρ. Βερελής χθες στη Βουλή. Αν και δεν καθόρισε το πότε θα κατατεθεί επετέθη εναντίον κυρίως των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής, αλλά και των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως: «Επί τριάντα χρόνια πολιτικό κατεστημένο και συνδικαλιστικό κίνημα έχουν βάλει το χεράκι τους στην υπόθεση της Ολυμπιακής. Το επαναλαμβάνω όμως για να γίνει κατανοητό. Η νέα Ολυμπιακή θα γίνει και θα προχωρήσει. Δεν θα διοικούν οι συνδικαλιστές και εσείς αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας».

Το ενδεχόμενο να έλθει αιφνιδιαστικά και μέσα στο καλοκαίρι το θέμα με τροπολογία ετέθη πιεστικά από τη Νέα Δημοκρατία (Α. Παπαληγούρας, Κ. Κιλτίδης) και τον Συνασπισμό (Π. Λαφαζάνης) κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα ΕΛΤΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο υπουργός δεν απήντησε, περιοριζόμενος απλώς να πει ότι «όταν έλθει, θα έλθει σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής», υπαινισσόμενος προφανώς ότι έχει διορία τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο δεύτερο θερινό τμήμα να κατατεθεί η σχετική τροπολογία. Για τον κ. Π. Λαφαζάνη ήδη η πρώτη πράξη της επιχειρούμενης δημιουργίας της νέας Ολυμπιακής ήρθε με άρθρο τού υπό συζήτηση νομοσχεδίου που προβλέπει τη σύσταση εξήντα θέσεων Επιθεωρητών Προτύπων Ασφαλείας Πτήσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο βουλευτής του Συνασπισμού θεώρησε ότι είναι η υλοποίηση της συμφωνίας στην οποία έχει καταλήξει ο υπουργός με τους χειριστές για μείωση του αριθμού τους.

Παρέμβαση Μάνου

Μάλιστα και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στ. Μάνος που παρενέβη στη συζήτηση εξέφρασε την απορία του για τις υψηλές αποδοχές- 5.000.000 ευρώ ετησίως: Ο κ. Βερελής απάντησε ότι ώς τώρα αυτό το έργο των επιθεωρητών κατά 80% γινόταν από ξένους, γιατί δεν υπήρχε στο δυναμικό της Ολυμπιακής το απαραίτητο στελεχικό δυναμικό αυτών των αυξημένων προσόντων». «Προβλέπω ότι και πάλι το έργο θα το κάνουν οι ξένοι και τα χρήματα θα πηγαίνουν για να βολευτούν κάποιοι», απάντησε ο κ. Μάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή