H ΟΛΜΕ αντιδρά στο νέο μισθολόγιο και απειλεί με απεργίες τον Σεπτέμβριο

H ΟΛΜΕ αντιδρά στο νέο μισθολόγιο και απειλεί με απεργίες τον Σεπτέμβριο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο απειλεί η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στην κυβερνητική πρόταση για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, η Ομοσπονδία, υπό τη νέα ηγεσία της, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, επιτίθεται με οξύτητα κατά της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ, «η οποία αποδέχθηκε τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και καλλιέργησε τον μύθο για την προώθηση ενός δίκαιου μισθολογίου με ουσιαστικές αυξήσεις», όπως αναφέρεται σε χθεσινή απόφαση της ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα, στα βασικότερα αιτήματα της ΟΛΜΕ περιλαμβάνονται οι αυξήσεις κατά 25%, η διαμόρφωση της αναλογίας των εισαγωγικών προς τις καταληκτικές αποδοχές των εκπαιδευτικών στο 1 προς 2,5 αντίστοιχα, η άμεση καταβολή του συνόλου των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος και η χορήγηση και στους εκπαιδευτικούς του επιδόματος των 176 ευρώ, το οποίο δόθηκε στις περισσότερες κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων. H ΟΛΜΕ διεκδικεί η κύρια σύνταξη να υπολογίζεται στο 80% του συνόλου των αποδοχών του εκπαιδευτικού κατά τον μήνα αποχώρησής του.

Η ΟΛΜΕ ζητεί, επίσης, να γίνουν συμπληρωματικοί διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να απορροφηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν τουλάχιστον δεκαέξι μήνες προϋπηρεσία και να καλυφθούν όλα τα κενά που θα παραμείνουν από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών. Τέλος, H Ομοσπονδία διαμαρτύρεται, διότι εξαιρέθηκαν από τους πρόσφατους διορισμούς τεχνολογικές ειδικότητες εκπαιδευτικών καθώς και οι ειδικότητες Οικονομικών και Νομικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή