Μόνον 20.000 προσήλθαν για ρύθμιση εξαετίας

Μόνον 20.000 προσήλθαν για ρύθμιση εξαετίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις το 20% των επιχειρήσεων με βιβλία γ΄ κατηγορίας προχώρησε στην περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων 1993 – 98.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 20.000 επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας κατέθεσαν αιτήσεις για το κλείσιμο των χρήσεων της εξαετίας καταβάλλοντας και τους αναλογούντες φόρους.

Συγκεκριμένα, από τις 10 Ιουνίου που τέθηκε σε ισχύ η ρύθμιση και για τους επιτηδευματίες με βιβλία Γ΄ Κατηγορίας με όριο τζίρου μέχρι 75 εκατ. δρχ. σε συνδυασμό με τη νέα ευκαιρία που απέκτησαν οι τηρούντες τα Α΄ και Β΄ Κατηγορίας Βιβλία του ΚΒΣ μέχρι και χθες η πολιτική ηγεσία καταμέτρησε 20.000 υπόχρεους να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων έναντι 100.000 που είχε υπολογίσει αρχικώς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εξελίξεις αυτές, για μία ακόμα φορά ανατρέπουν τους υπολογισμούς των ιθυνόντων του υπουργείου, αφού τα έσοδα που θα εισρεύσουν στον κρατικό κορβανά δεν θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. ευρώ έναντι διπλάσιου στόχου.

Μικρότερες των προσδοκιών ήταν και αιτήσεις για κλείσιμο των βιβλίων των επιχειρήσεων με βιβλια α΄ και β΄ κατηγορίας. H παράταση που είχε δώσει ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης είχε ως αποτέλσμα μόλις 600 επιχειρήσεις να υποβάλουν τα ειδικά σημειώματα φόρου.

Βέβαια, η πολιτική γεσία του υπουργείου Οικονομικών με τις μεθόδους της «ταρίφας» ανά επιχείρηση υπολογίζει να περιορίσει τις απώλειες στον προϋπολογισμό. Ειδικότερα από τις 24 του τρέχοντος μηνός και μόλις μία ημέρα μετά το κλείσιμο της αυλαίας της παράτασης θα ξεκινήσει φορολογικούς ελέγχους σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Οικονομικών…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή