Φοροεισπρακτική αφαίμαξη των μικρομεσαίων

Φοροεισπρακτική αφαίμαξη των μικρομεσαίων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδάμ Ρεγκούζας επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις από τον νέο τρόπο θεώρησης φορολογικών στοιχείων.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι αν και εκ πρώτης όψεως το μέτρο κινείται προς θετική κατεύθυνση, τελικά η γενικευμένη εφαρμογή του προκαλεί αρνητικές παρενέργειες στις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω μεγέθους εκδίδουν μικρό αριθμό φορολογικών στοιχείων κατ’ έτος.

Οι επιχειρήσεις αυτές, συνεχίζει ο κ. Ρεγκούζας, προκειμένου να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό (HARDWARE και SOFTWARE), αναγκάζονται να επωμιστούν σε περίοδο οικονομικής ύφεσης μια δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση, η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της φοροεισπρακτικής επιδρομής που έχουν υποστεί τον τελευταίο καιρό.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του κ. Ρεγκούζα προς τον κ. Χριστοδουλάκη διατυπώνονται τα ακόλουθα:

1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εξετάσει την τροποποίηση της σχετικής απόφασης ως προς τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να τους δίνεται η ευχέρεια επιλογής για την έκδοση είτε θεωρημένων στοιχείων (όπως μέχρι σήμερα) είτε αθεώρητων από Η/Υ με ΕΑΦΔΣΣ;

2. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να αλλάξει τη φοροεισπρακτική πολιτική του έναντι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες οδηγεί με τη συνεχή αφαίμαξή τους στην καταστροφή, και να ενσκύψει, επιτέλους, με ενδιαφέρον στα οικονομικά τους προβλήματα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή