ΣΗΜΕΡΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ενιαίο Γενικό Εμπορικό Μητρώο θα εγγράφονται στο εξής υποχρεωτικά φυσικά πρόσωπα, προσωπικές εταιρείες, ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Την ευθύνη κατάρτισής του θα έχει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας. Στο μητρώο, που θα τηρείται σε ηλεκτρονική μορφή, με δυνατότητα πρόσβασης κάθε ενδιαφερομένου, θα περιέχονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στη σύσταση και μεταβολή της επιχείρησης, αλλά με πολύ απλούστερες διαδικασίες εισαγωγής των στοιχείων αυτών.

Πληθωριστικός ο δείκτης χονδρικής

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμής χονδρικής τελικών προϊόντων τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η ΕΣΥΕ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι ο γενικός δείκτης του Ιουνίου 2003, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Μάιο 2003, σημείωσε μείωση 0,1%. Τέλος, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2002 – Ιουνίου 2003, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του προηγούμενου δωδεκαμήνου Ιουλίου 2001 – Ιουνίου 2002, παρουσίασε αύξηση 1,9%.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή