Καλύτερες αμοιβές στον δημόσιο τομέα από τον ιδιωτικό…

Καλύτερες αμοιβές στον δημόσιο τομέα από τον ιδιωτικό…

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμοιβές στον δημόσιο τομέα είναι καλύτερες από τον ιδιωτικό, που συνήθως απαιτεί και εντατικότερη εργασία. Την εμπειρική αυτή αλήθεια τεκμηριώνει επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύεται στο «Οικονομικό Δελτίο» της Τραπέζης της Ελλάδος.

Το Δημόσιο πληρώνει καλύτερα τους υπαλλήλους του και η υστέρηση στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα υπολογίζεται σε 37% στις γυναίκες και 34% στους άνδρες. Στα υψηλότερα κλιμάκια των μισθών η διαφορά περιορίζεται αλλά και πάλι οι αμοιβές στο Δημόσιο είναι σαφώς ανώτερες. Ιδιαίτερα όμως στις πρώτες βαθμίδες, και συνεπώς τα πρώτα χρόνια εργασίας, η διαφορά μισθών υπέρ του Δημοσίου είναι εντυπωσιακή. Βέβαια, αν στην ανισότητα αμοιβών στον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα συνυπολογιστεί και η διαφορά παραγωγικότητας, που είναι προφανώς μεγαλύτερη στον ιδιωτικό τομέα, η σύγκριση είναι καταλυτική. Εξηγείται πλήρως η επιδίωξη πολλών να γίνουν υπάλληλοι του Δημόσιου.

30.000 προσλήψεις

Με την -έστω οριακή- υπερψήφιση του νόμου για τη μερική απασχόληση στη Βουλή χθες, ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 30.000 στον τομέα του Δημοσίου. Την αντίρρησή της, όμως, με τη σχετική ρύθμιση εξέφρασε στον υπουργό Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδη η ΑΔΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή