Αυξάνεται το πάγιο, χρονοχρέωση ανά δευτερόλεπτο

Αυξάνεται το πάγιο, χρονοχρέωση ανά δευτερόλεπτο

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ συμπληρώνονται τρία χρόνια από την απελευθέρωση της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας, ο OTE τώρα αποφάσισε να «αντεπιτεθεί» με αιχμή τα νέα τιμολόγια σταθερής τηλεφωνίας, επιχειρώντας αφενός να ανακόψει τη μετανάστευση συνδρομητών του σε εναλλακτικούς φορείς και αφετέρου να αντιμετωπίσει τον κανιβαλισμό που υπέστη από τη ραγδαία υποκατάστασή του από την κινητή τηλεφωνία.

Χθες, η αρμόδια γενική διευθύντρια εμπορικών θεμάτων κ. Σούλα Εβανς ανακοίνωσε τη νέα τιμολογιακή πρόταση του OTE, η οποία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EET&T) και θα εφαρμοστεί πιθανώς πριν από τα Χριστούγεννα.

Η βασική δομή των τιμολογίων του OTE δίδει στον συνδρομητή δυνατότητα επιλογής για το πότε και για πόσο χρόνο θα κάνει τις κλήσεις του, προβλέπει μειώσεις στις βασικές χρεώσεις (πλην του παγίου) και δείχνει ότι θα ανταμείψει όσους μιλούν περισσότερο. Οι συντηρητικοί ή οι αδρανείς χρήστες ίσως και να επιβαρυνθούν ή να διατηρήσουν τους λογιαριασμούς στο ίδιο επίπεδο, στην καλύτερη περίπτωση. Με τα νέα τιμολόγιά του ο OTE:

1. Αυξάνει κατά 3,8% το πάγιο τέλος, το οποίο σε διμηνιαία βάση θα διαμορφωθεί στα 20,72 ευρώ από 19,96 ευρώ που είναι σήμερα.

2. Εισάγει τη χρονοχρέωση ανά δευτερόλεπτο και θεσπίζει τέσσερις διαφορετικές ζώνες με τιμολόγια ημέρας, νύχτας (8 μ.μ. – 8 π.μ.) Σαββάτου και Κυριακής.

α) Για τις αστικές κλήσεις η χρονοχρέωση ανά δευτερόλεπτο θα αρχίζει έπειτα από τα δύο πρώτα λεπτά συνομιλίας, τα οποία θα χρεώνονται με 0,026 ευρώ ανά λεπτό.

β) Για τις υπεραστικές κλήσεις το βήμα χρέωσης των 0,026 ευρώ θα ισχύει για συνομιλία 25» την ημέρα και 28» τις ώρες μειωμένου τιμολογίου και το Σάββατο. Την Κυριακή οι υπεραστικές θα χρεώνονται ως αστικές με ενιαία χρέωση.

γ) Για κλήσεις από σταθερό του OTE προς κινητό και σε ό,τι αφορά το μερίδιο που αναλογεί στον Οργανισμό (γιατί το μεγάλο μέρος των εσόδων αποδίδεται στους φορείς κινητής τηλεφωνίας) ο OTE ως ελάχιστο βήμα χρέωσης θεσπίζει τα 0,025 ευρώ για κλήση 30» και εφεξής χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Με βάση το πρότυπο μέσου καταναλωτή που ο OTE έχει εμφανίσει και υπό την προϋπόθεση ότι αυτό παραμένει αμετάβλητο, εκτιμά ότι από τις αυξομειώσεις των βασικών τελών του και από τα εκπτωτικά προγράμματα, ο μηνιαίος λογαριασμός θα είναι μειωμένος κατά 6,3%. Υπό αυτό το σκεπτικό, χθες η κ. Εβανς, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα προκαλέσει μείωση των τηλεπικοινωνιακών εσόδων του Οργανισμού κατά το 2004, μείωση που θα επιχειρηθεί να αντισταθμιστεί από αύξηση της κίνησης.

Αμεσα, από τις 18 Δεκεμβρίου ο OTE θα μειώσει και τα μηνιαία τέλη πρόσβασης στο γρήγορο Internet-DSL- στα 24,99 ευρώ για ταχύτητες 384Kbps, στα 44,99 ευρώ για 512 Kbps, στα 79,99 ευρώ για τα 1.024 Kbps, ενώ το τέλος ενεργοποίησης μειώνεται και αυτό στα 34,99 ευρώ, όπως και το τέλος εγκατάστασης στα 44,99 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τα τέλη και για τις χρεώσεις του DSL υπήρξε δριμεία κοινοτική παρέμβαση στον OTE και εξίσου δριμύτερη αντίδραση των χρηστών Internet και ειδικότερα όσων συγκαταλέγονται στους φανατικούς και απαιτητικούς χρήστες.

Με το οικονομικό πρόγραμμα ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ ο OTE επιχειρεί να προσελκύσει ή να διατηρήσει οικιακούς χρήστες στους οποίους προσφέρει μειώσεις της τάξεως:

– 3-7% για αστικές κλήσεις μέχρι τρεις προκαθορισμένους αριθμούς.

– 5-13% για υπεραστικές κλήσεις και

– 8-12% για κλήσεις σε κινητά.

Με τα δύο άλλα προγράμματα που απαιτούν εφάπαξ τέλος εγγραφής 10 ευρώ για το ΟΤΕΠΙΧΕΙΡΩ και 3 ευρώ το ΟΤΕΠΙΧΕΙΡΩ Plus παρέχονται σε εταιρικούς χρήστες κλιμακωτές εκπτώσεις που διασυνδέονται με το ύψος των λογαριασμών ανά κατηγορία κλήσης. Με το τελευταίο πρόγραμμα ο OTE ανέφερε ότι πλέον έχει τη δυνατότητα έκδοσης και ενιαίου λογαριασμού σε επιχειρήσεις που διατηρούν υποκαταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή