Ξεκίνημα του 2004 με δάνειο 500 εκατ. ευρώ

Ξεκίνημα του 2004 με δάνειο 500 εκατ. ευρώ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διεξαγωγή τριών δημοπρασιών εντόκων γραμματείων ώστε να δανειστεί το δημόσιο 500 εκατ. ευρώ, αποτελεί την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών φέτος. O συμβολισμός, αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού η διεξαγωγή των δημοπρασιών στις 7 Ιανουαρίου συμπίτει με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού K. Σημίτη για την διαδοχή στην ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος.

Στόχος του πρώτου δανείου του έτους είναι να αντιμετωπισθούν οι πάγιες ανάγκες του προϋπολογισμού αλλά και να καλυφθεί ένα τμήμα των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα χορηγηθούν φέτος από την αρχή του έτους, καθώς εντάσσονται στην κυβερνητική προετοιμασία, εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Για το 2004 το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να δανειστεί περίπου 30 δισ. ευρώ.

ΕΚΤ: Υπερβολική η άνοδος του ευρώ

Εξελίξεις στο νομισματικό τομέα στην Ευρωζώνη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, προβλέπουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) που θεωρούν υπερβολική την άνοδο του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή