Μισθοί και επενδύσεις στην πολιτική συγκυρία

Μισθοί και επενδύσεις στην πολιτική συγκυρία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H θεωρούμενη ως βεβαία καθυστέρηση υπογραφής της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι η πρώτη συμβολική ένδειξη για την προεκλογική ατμόσφαιρα στην οποία κινείται πλέον η ελληνική οικονομία.

Το βασικό ερώτημα είναι αν η οικονομική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης θα καλύψει το κενό αξιοπιστίας, χαρακτηριστικό αποτέλεσμα του οποίου είναι και η παντελής απουσία ξένων επενδύσεων. Το ενδιαφέρον των περισσότερων ξένων ομίλων για την ελληνική αγορά εξαντλείται στην προσπάθειά τους να πωλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κυρίως στον κρατικό τομέα, συνεργαζόμενοι με εγχώριους αντιπροσώπους, οι οποίοι διαθέτουν την ανάλογη… τεχνογνωσία. Αλλωστε, η φυγή επενδυτικών κεφαλαίων καταγράφεται και στα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών, σύμφωνα με τα οποία η εισαγωγή κεφαλαίων προκύπτει κυρίως από τη διάθεση κρατικών ομολόγων σε ξένους επενδυτές.

Επενδυτικές προκλήσεις

Η πορεία των διεθνών αγορών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις σε δέκα σημεία τριβών. H πρωτοφανής σύζευξη της ανόδου χρηματιστηρίων και κρατικών ομολόγων και οι συνέπειες μιας περαιτέρω διολίσθησης του δολαρίου, βρίσκονται στο προσκήνιο της επενδυτικής στρατηγικής του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή