Θετικό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμούν στην «Αθήνα 2004»

Θετικό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμούν στην «Αθήνα 2004»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με τις οποίες το προεκλογικό σκηνικό δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επικαλούνται στη Νέα Ιωνία με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα. Παράλληλα, το σοβαρό ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών τον Μάρτιο θεωρείται θετικό για πολλούς από τους τεχνοκράτες που παρακολουθούν την ολυμπιακή προετοιμασία αφού αποτρέπεται η παράταση της προεκλογικής περιόδου μέχρι τον Μάιο. Εξάλλου, τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να επικαλεστεί και ο πρωθυπουργός K. Σημίτης για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια της «Αθήνα 2004», αφού και γι’ αυτό το θέμα έχουν υπάρξει υποσχέσεις των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Πάντως, δεν θα μείνει ανεπηρέαστη η επικοινωνιακή εκστρατεία που προωθούσε η Οργανωτική Επιτροπή για τις αρχές της άνοιξης. Στην περίπτωση που οι εκλογές πραγματοποιηθούν προς τα τέλη Μαρτίου θα υπάρξει και αντίστοιχη μετάθεση της καμπάνιας της «Αθήνα 2004» για προφανείς λόγους (προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι «σιγοντάρει» το κυβερνών κόμμα).

Στο «μέτωπο» των ολυμπιακών έργων παραμένουν οι φόβοι για τα χρονοδιαγράμματα ορισμένων εξ αυτών (τραμ, προαστιακός, σκέπαστρο Καλατράβα κ.λπ.), αλλά και οι σχετικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού για την έγκαιρη παράδοσή τους. Στην κυβέρνηση πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί, αφού ο «θόρυβος» της προεκλογικής περιόδου θα καλύψει για τους επόμενους μήνες τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να παραδοθούν (ή τουλάχιστον να εγκαινιαστούν…) αρκετές ολυμπιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης, όπως το «Σπίτι της Αρσης Βαρών» στη Νίκαια το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή