Επικρατέστερη η υποψηφιότητα της Societe Generale για Γενική

Επικρατέστερη η υποψηφιότητα της Societe Generale για Γενική

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ την τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Γενικής Τράπεζας. Επειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη αποφασίσθηκε η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αν και ουσιαστικά έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο.

Παρότι αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης ήταν να δοθεί το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το ενδιαφέρον μετατοπίσθηκε στην επικείμενη απόφαση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ως επικρατέστερη φέρεται η υποψηφιότητα της γαλλικής Societe Generale.

Τυπικά την απόφαση πρόκρισης θα λάβει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ως κύριος μέτοχος της Γενικής και πωλητής των μετοχών, αλλά θεωρείται βέβαιον ότι προκρίνεται η πρόταση της γαλλικής τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσφέρει χαμηλότερο, σε σχέση με τους υπόλοιπους, τίμημα -περί τα 6 ευρώ ανά μετοχή- προτείνει την απευθείας εξαγορά περίπου 6.000.000 υφιστάμενων μετοχών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ήτοι ποσοστό 22,3% από το 38,5% που συνολικά κατέχει το ΜΤΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή