Νέα προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Νέα προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ροή επιδοτήσεων θα ξεκινήσει ο ΟΑΕΔ παραμονές των εκλογών, με την εφαρμογή δύο νέων προγραμμάτων για τα οποία εκκρεμούσε η υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα δύο προγράμματα είναι προϋπολογισμού 153 εκατομμυρίων ευρώ και απευθύνονται σε 22.500 ανέργους.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων και για το πρόγραμμα ενίσχυσης νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο πρώτο θα ενταχθούν 15.000 άνεργοι. Το ποσό για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο κυμαίνεται από 14 έως 18 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης. H διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 18 μήνες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 24 για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι μικρομεσαίες επιχειρήσειις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 6 ακόμη μήνες και οι μεγάλες επιχειρήσεις για 12 επιπλέον μήνες.

Με το πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών θα επιδοτηθούν 7.500 άνεργοι με το ποσό των 8.400 ευρώ.

Η κατανομή θα γίνει σε τοπικό επίπεδο ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ενώ θα έχουν προτεραιότητα οι άνεργες γυναίκες σε ποσοστό 60%.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν μέχρι και τρία μέλη αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών καθώς και εταιρειών, ομόρρυθμων ή ετερόρρυθμων, με την προϋπόθεση ότι έκαστος υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα, μετέχει τουλάχιστον με ποσοστό 25% στο εταιρικό κεφάλαιο.

Από το συνολικό ποσό των 8.400 ευρώ, 3.000 ευρώ θα καταβληθούν με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης και τα υπόλοιπα σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις στο τέλος κάθε εξαμήνου από την ημερομηνία υπαγωγής του κι αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή