Πυροτεχνήματα στη Βουλή ρίχνει η κυβέρνηση

Πυροτεχνήματα στη Βουλή ρίχνει η κυβέρνηση

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα κι αν κατασκηνώσουν στη Βουλή τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές, δεν προλαβαίνουν ούτε να ξεφυλλίσουν τον ορυμαγδό από τα επτά νομοσχέδια που κατατέθηκαν χθες, και που δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν να ψηφισθούν, πριν από το κλείσιμο της Βουλής στις 6 Φεβρουαρίου οπότε ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Μεταξύ των νομοσχεδίων που θα ψηφισθούν περιλαμβάνεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που έχει κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη συζητείται το μίνι Ασφαλιστικό που κατατέθηκε χθες από το υπουγείο Εργασίας χωρίς τη βασικότερη διάταξη που αφορά στο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, η οποία όμως θα κατατεθεί και θα προστεθεί ως πρώτο άρθρο εντός των ημερών. Επίσης, όπως διαβεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρήστος Πάχτας, το πιθανότερο είναι να ψηφισθεί επίσης το περιβόητο νομοσχέδιο για τις συμβάσεις παραχώρησης που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομίας, μετά τρία χρόνια καθυστερήσεων και παρασκηνιακών συγκρούσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το υπουργείο Οικονομίας κατέθεσε επίσης το νομοσχέδιο για την «Εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, εποπτεία και έλεγχος τυχερών παιχνιδιών, εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και άλλες διατάξεις», όπου προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής, με σκοπό την εποπτεία των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μεταφέροντας την ευθύνη της εποπτείας στο υπουργείο Οικονομίας αντί του υπουργείου Ανάπτυξης. Με το ίδιο νομοσχέδιο επιδιώκεται η συμπλήρωση της υφιστάμενης νομοθεσίας «Περί ανωνύμων εταιρειών», με τους διεθνείς κανόνες για τα Λογιστικά Πρότυπα. Παράλληλα στις «άλλες διατάξεις» του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται διάταξη που επιτρέπει την πρόσληψη έκτακτου ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών) από τη ΔΕΗ και τον OTE, ικανοποιώντας στον «κατάλληλο» προεκλογικό χρόνο αίτημα των δύο οργανισμών που είχε διατυπωθεί προ διετίας. Επίσης περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία καταργούνται μια σειρά απαλλαγών της Αγροτικής Τράπεζας από φόρους και τέλη, όπως από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων, καθώς και από τα τέλη χαρτοσήμου επιταγών που προσκομίζονται για είσπραξη ή από το τέλος χαρτοσήμου για μισθώματα από οικοδομές.

Νομοσχέδιο κατέθεσε επίσης το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την «Ιδρυση και λειτουργία εμπορευματικών κέντρων», που κυρίως ρυθμίζει θέματα σχετικά α) με την ίδρυση και λειτουργία εμπορευματικών κέντρων και β) την κατασκευή και λειτουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κατέθεσε νομοσχέδιο «Καθιέρωση συστήματος διοίκησης με στόχους, μέτρηση της αποδοτικότητας και άλλες διατάξεις», προσαρμοσμένο με βάση τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει η ΑΔΕΔΥ και τέλος, το υπουργείο Υγείας κατέθεσε επίσης νομοσχέδιο που αφορά την «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» και την «Απόκτηση ιατρικής ειδικότητας και συνεχιζόμενη εκπαίδευση ιατρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή