Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης «κοινωνικού πακέτου» και υπόσχεση για νέες παροχές

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης «κοινωνικού πακέτου» και υπόσχεση για νέες παροχές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια θεαματική στροφή 180 μοιρών ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. N. Χριστοδουλάκης δήλωσε χθες ότι υπάρχουν περιθώρια νέων παροχών. O ίδιος, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δήλωνε με την ίδια κατηγορηματικότητα ότι με την «Κοινωνική Χάρτα» εξαντλούνται τα περιθώρια παροχών. Ως αιτιολογία της στροφής αυτής ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρει τη βελτίωση που εμφανίζει η ελληνική οικονομία, αφού ενώ υπολογιζόταν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8% το 2003, έφθασε τελικά στο 4,2%.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αυξήσεων μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, καθώς και των επιδομάτων. Οπως είναι προφανές, η καταβολή των αυξήσεων εφέτος αρχίζει από το πρώτο δίμηνο του έτους.

Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα αρχίσει και η υποβολή των αιτήσεων στην εφορία για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους. Παράλληλα, θα υποβάλλονται και οι αιτήσεις για το επίδομα των 150 ευρώ στους άνεργους γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο.

Και βροχή νομοσχεδίων

Καταιγίδα προεκλογικών νομοσχεδίων, ενέσκηψε στη Βουλή. Οι βουλευτές, δεν θα προλαβαίνουν ούτε να ξεφυλίσσουν τον ορυμαγδό από τα επτά νομοσχέδια που κατατέθηκαν χθες και που δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν να ψηφισθούν, πριν από το κλείσιμο της Βουλής στις αρχές Φεβρουαρίου οπότε ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος. Αλλωστε μεταξύ των νομοσχεδίων που θα ψηφισθούν περιλαμβάνεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που έχει κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη συζητείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή