Δέσμευση από τα κόμματα για το μέλλον της ΔΕΘ ζητεί ο ΣΒΒΕ

Δέσμευση από τα κόμματα για το μέλλον της ΔΕΘ ζητεί ο ΣΒΒΕ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την ανησυχία του για το μέλλον της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης εκφράζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και με ανοιχτή επιστολή που έδωσε χθες στη δημοσιότητα καλεί όλα τα κόμματα της χώρας να λάβουν θέση και να τεκμηριώσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον της και την εφεξής αναπτυξιακή πορεία της.

Ο Σύνδεσμος επέλεξε την παρούσα προεκλογική περίοδο να κάνει την «παρέμβασή» του αναζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Καλεί μάλιστα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών επί της αναπτυξιακής πορείας των δύο εταιρειών, γνωστοποιώντας έγκαιρα τις θέσεις τους και τις δεσμεύσεις τους για την μετεκλογική τους υποστήριξη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΒΒΕ θεωρούν ότι η ΔΕΘ, η οποία για περίπου 80 χρόνια αποτέλεσε μοχλό ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, δραστηριοποιείται σήμερα χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις βιωσιμότητας.

Οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας θέτουν δύο στρατηγικής σημασίας ζητήματα για το μέλλον της Διεθνούς Εκθεσης και για τα οποία ζητούν τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων: Πρώτον, το Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ «καθίσταται ακατάλληλο για χρήση από την Helexpo μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού θα πρέπει να τροποποιηθούν οι χώροι για να μπορέσει και πάλι να χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακό κέντρο.

Το προφανές αποτέλεσμα πρόκειται να είναι η έξοδος της εταιρείας από την εκθεσιακή αγορά των Αθηνών και η διακύβευση της βιωσιμότητάς της. Το γεγονός αυτό συνιστά τουλάχιστον σαφή περιορισμό των δραστηριοτήτων της και δημιουργεί θέμα βιωσιμότητας και για τη «μητρική» ΔΕΘ της οποίας σημαντικό μέρος των εσόδων προέρχεται από την εκμίσθωση στη Helexpo του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών».

Δεύτερον, η μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθεσης σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση της Helexpo δεν διαφαίνεται εξασφαλισμένη. Η αδυναμία μετεγκατάστασης των δύο εταιρειών σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο θα μειώσει τόσο τη συνολική αξία τους όσο, κυρίως, την αξία του «brand name» τους. Μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Helexpo, σημειώνει ο ΣΒΒΕ, θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα οι απαιτούμενες αποφάσεις ώστε η κατ’ επανάληψιν εξαγγελθείσα μετεξέλιξη των δύο εταιρειών σε «δυνατούς παίκτες» της εγχώριας και βαλκανικής εκθεσιακής αγοράς, να γίνει πραγματικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή