Πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού των μαθητών

Πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού των μαθητών

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετακίνηση 50.000 μαθητών σε 36 περιοχές – προορισμούς της χώρας στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη στο επόμενο τρίμηνο που αφορά σε 200.000 διανυκτερεύσεις προβλέπει το πρόγραμμα «Χειμερινές μαθητικές εβδομάδες 2004», το οποίο ανακοίνωσαν από κοινού χθες οι υπουργοί Ανάπτυξης και Παιδείας A. Τσοχατζόπουλος και Π. Ευθυμίου και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φθάνει σε 10 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τα έσοδα τής «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E.» που προκύπτουν από την αξιοποίηση της περιουσίας του EOT. Την υλοποίησή του συντονίζει η «Αγροτουριστική A.E.» με την υποστήριξη των τοπικών αναπτυξιακών εταιρειών της χώρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος (το οποίο εφαρμόζεται και σε χώρες του εξωτερικού, όπως στη Γαλλία) τμήματα σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα μεταφέρονται για μία εβδομάδα σε οικίσκους κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα ή σημεία της υπαίθρου με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον όπου το πρωί ασχολούνται και εξοικειώνονται με χειμερινά αθλήματα ή με περιηγήσεις και άλλες σχετικές με το περιβάλλον δραστηριότητες αντίστοιχα, ενώ το απόγευμα συνεχίζουν κανονικά το μαθητικό πρόγραμμά τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και A΄ Λυκείου και εφαρμόστηκε, πιλοτικά, το 2002 και 2003 με 100 και 1.700 μαθητές αντίστοιχα. Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι από τη μία η συμβολή στην τουριστική και γενικότερα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της υπαίθρου και από την άλλη η εισαγωγή μιας νέας παιδαγωγικής αντίληψης για τις σχολικές εκδρομές.

Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στην «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E.» επισήμανε ότι «το τελευταίο διάστημα ορισμένοι προσπαθούν να δώσουν την εικόνα ότι λειτουργεί με μία διαδικασία ξεπουλήματος, ενώ απεναντίας αποτελεί εργαλείο που ανακαλύψαμε μετά 20 χρόνια εγκατάλειψης του εθνικού τουρισμού, προκειμένου με διεθνείς διαγωνισμούς να βρεθούν επιχειρηματίες για την αξιοποίηση αργούσας τουριστικής υποδομής».

Στο μεταξύ, ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες για τις ειδικές μορφές τουρισμού στο περιθώριο των εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης της τουριστικής βιομηχανίας Xenia. H ημερίδα είχε δύο ενότητες, η πρώτη με θέμα τουρισμός υπαίθρου (αγροτουρισμός και οικοτουρισμός) και η δεύτερη με θέμα τουρισμός υγείας (ιαματικές πηγές, θαλασσοθεραπεία, θερμαλισμός, Spa).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή