Δεσμεύεται το υπουργείο Ανάπτυξης, αναστέλλουν το «λουκέτο» οι πρατηριούχοι

Δεσμεύεται το υπουργείο Ανάπτυξης, αναστέλλουν το «λουκέτο» οι πρατηριούχοι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγελθεί για τις 26 του μηνός προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες, μετά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της ομοσπονδίας με τον γενικό γραμματέα Ενέργειας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργο Αγραφιώτη. Στη συνάντηση τέθηκαν τα τρία βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, στα οποία ο κ. Αγραφιώτης έδειξε ανταπόκριση για άμεση ικανοποίηση. Συγκεκριμένα, οι βενζινοπώλες ζήτησαν να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του πιλοτικού συστήματος ηλεκτρονικής καταμέτρησης εισροών και εκροών καυσίμων που θα αντικαταστήσει την υποχρέωση για χρήση ταμειακών μηχανών. H δέσμευση είχε δοθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει ενταχθεί σε κάποια δράση για χρηματοδότηση. Δεύτερο βασικό αίτημα ήταν η κατοχύρωση του δικαιώματος μεταφοράς πετρελαίου κίνησης στις επιχειρήσεις μέσω των βυτιοφόρων διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης και τρίτο βασικό επίσης αίτημα η αυστηρή εφαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, όπως προβλέπεται από τον τελευταίο νόμο για τα πετρελαιοειδή, καθώς με στοιχεία της Ομοσπονδίας σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγείται.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας βενζινοπωλών αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες και βάσει εξουσιοδότησης της γενικής συνέλευσης που προηγήθηκε και αποφάσισε απεργία για τις 26 Ιανουαρίου, εάν θα προχωρήσει σε αναστολή μετά τη συνάντηση με τον κ. Αγραφιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή