Ερωτήματα για τη μη χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης από την E.E.

Ερωτήματα για τη μη χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης από την E.E.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξέχασε» η κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στην E.E. για το Μετρό Θεσσαλονίκης; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Τρακατάλλης, μετά την απάντηση που έλαβε σε ερώτημα που κατέθεσε στον αρμόδιο επίτροπο κ. Μισέλ Μπαρνιέ. Σύμφωνα με την απάντηση, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν τον Σεπτέμβριο του 2003 να θέσουν τέρμα στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου και να συνεχίσουν την εκπόνηση μελετών και προκήρυξης για την κατασκευή του αυτή τη φορά ως δημόσιου έργου. «Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλει στην Επιτροπή αίτηση επιβεβαίωσης του επιπέδου κοινοτικής ενίσχυσης», καταλήγει η κοινοτική απάντηση, γεγονός που, κατά τον κ. Τρακατέλλη, «επιβεβαιώνει ότι η εξαγγελία κατασκευής ήταν ένα πυροτέχνημα κι έτσι το έργο κληροδοτείται στη Νέα Δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση του ευρωβουλευτή απάντησε η «Αττικό Μετρό», η οποία και θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου στη Θεσσαλονίκη. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για την αλλαγή ενημερώθηκε (στις 28 Νοεμβρίου) η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Οδικοί Αξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ «μεγάλη συζήτηση έχει γίνει με τη Διαχειριστική Αρχή για τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση του έργου». Στην ανακοίνωση της «Αττικό Μετρό» σημειώνεται ότι «το έργο θα εγκριθεί αρχικά από τις ελληνικές αρχές και εν συνεχεία θα προωθηθεί η αίτηση συγχρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και εκτιμάται ότι «οι αιτιάσεις του κ. Τρακατέλλη γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή