Φωτογραφική διάταξη για την οικοδόμηση εκατοντάδων στρεμμάτων στο Πόρτο Καρράς

Φωτογραφική διάταξη για την οικοδόμηση εκατοντάδων στρεμμάτων στο Πόρτο Καρράς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φωτογραφική τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή, δίνοντας τη δυνατότητα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Πόρτο Καρράς να κτίσει τουριστικά καταλύματα ή κατοικίες σε έκταση του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής.

Με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση πολλών στρεμμάτων από την ιδιοκτήτρια εταιρεία στην κατεύθυνση κατασκευής κατοικιών (σύστημα fractioning) αξιοποιώντας τον νόμο 2831/2000 ή τουριστικών καταλυμάτων τα οποία θα οδηγηθούν προς πώληση ή μακροχρόνια εκμίσθωση αξιοποιώντας τον νόμο 3105/2003.

Σημειώνεται ότι η έκταση ανήκει στην εταιρεία Σιθωνία Μπιτς Πόρτο Καρράς Τουριστική Ξενοδοχειακή Τεχνική A.E. την οποία ελέγχει η κατασκευαστική Τεχνική Ολυμπιακή. Τον έλεγχο της εταιρείας είχε αποκτήσει πριν από περίπου 4 χρόνια η Τεχνική Ολυμπιακή από την Εθνική Τράπεζα έπειτα από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Την τροπολογία κατέθεσαν οι κ. I. Ανθόπουλος, Θ. Κατσανέβας, Π. Κουρουμπλής, Γ. Κίρκος, K. Διαμαντής, Σ. Βούγιας, N. Στρατηλάτης, Χρυσανθακόπουλος, N. Φλώρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή