Υπέρ Αγώνων εθνικοί πόροι 4,1 δισ. ευρώ το 2003

Υπέρ Αγώνων εθνικοί πόροι 4,1 δισ. ευρώ το 2003

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, διά στόματος πρωθυπουργού, επιμένει στον «παγωμένο» ολυμπιακό προϋπολογισμό των 4,6 δισ. ευρώ, αποκαλύπτεται ότι εθνικοί πόροι, ύψους 4,1 δισ. ευρώ, κατευθύνθηκαν πέρυσι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στη χρηματοδότηση των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χθες, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την ολυμπιακή προετοιμασία, ο πρωθυπουργός K. Σημίτης επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν «ότι τα έργα δεν θα ολοκληρωθούν και ότι θα προκύψουν χρέη για τις επόμενες γενιές».

Στην κυβέρνηση προβληματίζονται, πάντως, με τις δημοσκοπήσεις από τις οποίες προκύπτει ότι η ελληνική κοινή γνώμη δείχνει περιορισμένο ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θεωρεί πως από τη διοργάνωση επωφελήθηκε κυρίως η πρωτεύουσα και οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύο συγκεκριμένα σημεία στάθηκε -κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος παραδέχθηκε τη συγκέντρωση επενδύσεων στην Αττική φροντίζοντας να προσθέσει ότι η επόμενη τετραετία είναι αφιερωμένη στην περιφέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή