Οι μικροί περνούν στην αντεπίθεση

Οι μικροί περνούν στην αντεπίθεση

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ταχεία επέκταση των ισχυρών εγχώριων αλυσίδων και των μεγάλων υπεραγορών σε συνδυασμό με την επικείμενη δραστηριοποίηση νέων ξένων αλυσίδων στην ελληνική αγορά, απειλούν την επιβίωση των μικρότερων εμπορικών καταστημάτων που δείχνουν ανήμπορα να ανταγωνιστούν τα περιθώρια κερδοφορίας που εξασφαλίζουν οι οικονομίες κλίμακος των «μεγάλων». O μοναδικός τρόπος αντίδρασης των μικρότερων επιχειρήσων δείχνει να βρίσκει εφαρμογή στη φράση «η ισχύς εν τη ενώσει». H αρχή γίνεται από την πόλη του Βόλου, όπου οι επιχειρήσεις Αντωνίου A.E και Juniors A.E προχωρούν στη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο θα απευθύνεται κυρίως σε τοπικές επιχειρήσεις, εμπόρους και παραγωγούς και στοχεύει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών του Βόλου και των γύρω περιοχών.

Το συγκρότημα, που θα φέρει την επωνυμία «Νέα Στεγασμένη Λαϊκή», αναπτύσσεται σε οικόπεδο 15.000 τ.μ. και θα προσφέρει 12.500 τ.μ. εμπορικών χώρων και γραφείων. Βρίσκεται στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου-Νέας Ιωνίας στην περιοχή των Παλαιών και χωρίζεται σε δύο ενότητες. H πρώτη αφορά την ιδιοκτησία των ακινήτων της Juniors στην οποία περιλαμβάνεται και το παλαιό εργοστάσιο του Γερμανικού, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, και η ανακατασκευή του θα διατηρήσει το χρώμα των Παλαιών, αποτελώντας ιστορικό στοιχείο της περιοχής. H δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα υπό κατασκευή κτίρια της Αντωνίου A.E. των οποίων η αρχιτεκτονική γραμμή θα διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία των διατηρητέων, ώστε να «δέσει» αισθητικά με την υπόλοιπη περιοχή και να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο. Επίσης, το συγκρότημα θα διαθέτει χώρους στάθμευσης 13.000 τ.μ. ικανών να φιλοξενήσουν 650-700 αυτοκίνητα, δεδομένου ότι ένα από τα βασικά συστατικά για την επιτυχή λειτουργία ενός εμπορικού κέντρου είναι η εξασφάλιση της στάθμευσης.

Στα πέντε κτήρια που θα αποτελούν το εμπορικό συγκρότημα της «Νέας Στεγασμένης Λαϊκής» θα στεγαστούν επιχειρήσεις που θα καλύπτουν το σύνολο των λεγόμενων λιανικών πωλήσεων. Στόχος των εταιρειών Αντωνίου και Juniors είναι η δημιουργία μιας κεντρικής τοπικής αγοράς στην οποία ο καταναλωτής θα βρίσκει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Από το σύνολο των εμπορικών χώρων, 2.500 τ.μ. θα διατεθούν για τα προϊόντα των παραγωγών γης, ειδών αλιείας, αλλαντικών και τυροκομικών, δεδομένου ότι βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας. Στα υπόλοιπα κτήρια θα στεγαστούν καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών, είδη δώρων και ειδών σπιτιού. Επίσης, θα υπάρχουν εστιατόρια ταχείας εστίασης και καφετέριες ενώ «παρών» θα είναι και ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών με υποκαταστήματα τραπεζών, ταξιδιωτικά γραφεία, κομμωτήριο, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελο Αντωνίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Αντωνίου A.E. και ιδιοκτήτη του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, στόχος και επιθυμία είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού κέντρου που θα στεγάσει τους τοπικούς επιχειρηματίες και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές εμπορικής ανάπτυξης. «Για τον λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει τις μισθώσεις των εμπορικών χώρων, απευθυνόμενοι αποκλειστικά σε τοπικούς επιχειρηματίες, παραγωγούς και εμπόρους. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς για το 60% των χώρων έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες μίσθωσης, ενώ πολύ σύντομα θα έρθουμε σε επαφή και με επιχειρηματίες από την υπόλοιπη Ελλάδα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στεγασθούν στο κέντρο». Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και στόχος είναι η λειτουργία της «Νέας Στεγασμένης Λαϊκής» πριν από την εορταστική περιοδο των Χριστουγέννων του 2004.

«H σύσφιγξη των σχέσεων των τοπικών εμπόρων που νιώθουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια αναβάθμισης των δραστηριοτήτων τους και οι προσωπικές σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ εμπόρου και καταναλωτή, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη όπως ο Βόλος αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματός μας. Παράλληλα θα υπάρχει η κατάλληλη διαφημιστική προβολή, κυρίως μέσω του τηλεοπτικού καναλιού TRT, η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και διαφόρων happenings εντός του κέντρου, αλλά και η πραγματοποίηση εκδρομών από όλη τη Θεσσαλία» τονίζει ο κ. Αντωνίου. O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδόσησή του γίνεται με τραπεζικό δανεισμό κατά 60% και το υπόλοιπο με κεφάλαια των δύο εταιρειών. H Αντωνίου A.E. και Juniors A.E θα διατηρήσουν τη διαχείριση του κέντρου για πέντε χρόνια και εν συνεχεία θα την αναθέσουν σε εξειδικευμένη εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή