ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Ιανουαρίου η απολογία των οκτώ για τις μετοχές-φούσκες

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται τελικώς να απολογηθούν, ενώπιον του 19ου τακτικού ανακριτή κ. Νικηφόρου Ντάγκα, τα επτά μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι οκτώ κατηγορούμενοι (ο πρόεδρος Στ. Θωμαδάκης, οι Γ. Φλώρος, αντιπρόεδρος A΄, Αλέξανδρος Βουσβούνης, αντιπρόεδρος B΄, και τα μέλη Δημ. Μόσχος, Βασιλική Καμπέλη, Δημήτρης Χατζηγεωργιάδης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Παναγιώτης Καρβουνόπουλος) επρόκειτο να απολογηθούν χθες, ωστόσο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστούν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και συγκεκριμένα ότι, ενώ γνώριζαν πως συγκεκριμένες εταιρείες που είχαν μετοχές-φούσκες δεν πληρούν τις προδιαγραφές προκειμένου να είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, εντούτοις εκείνοι ως μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν έλαβαν τα σχετικά μέτρα όπως όφειλαν. H ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, στην οποία αρχικώς είχε ανατεθεί η έρευνα (σ.σ.: παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την ανάκριση στην υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες), είχε καταλήξει σε απαλλακτική κρίση για τους οκτώ κατηγορουμένους-μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και είχε διατυπώσει ότι η συγκεκριμένη δικογραφία θα πρέπει να μπει στο αρχείο. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παντελής Στραγάλης είχε διαφορετική γνώμη και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω ανάκριση. Ετσι, ο δικαστικός λειτουργός που διαδέχθηκε την κ. Μπουρμπούλια καλεί πλέον σε απολογία τους κατηγορουμένους, οι οποίοι φέρονται ότι σε 36 περιπτώσεις δεν ήλεγξαν όπως όφειλαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους τις μετοχές-φούσκες.

Τον Αλ. Βουσβούνη προτείνει το υπ. Οικονομίας για νέο πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Τον σημερινό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξανδρο Βουσβούνη, προτείνει το υπουργείο Οικονομίας ως νέο πρόεδρο της E.K. στη θέση του κ. Σταύρου Θωμαδάκη, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 2 Φεβρουαρίου 2004. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του γενικού γραμματέα κ. Γιώργου Ζανιά με τους φορείς της αγοράς, οι οποίοι εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής (Τράπεζα της Ελλάδος, ΣΕΒ, Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, X.A., Ενωση Θεσμικών, ΣΜΕΧΑ). Οπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τον ορισμό του νέου προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Αλέξανδρος Βουσβούνης, ο οποίος και έχει προταθεί από το υπουργείο Οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή