Ασφαλιστική κάλυψη και για τους σύζυγους γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο

Ασφαλιστική κάλυψη και για τους σύζυγους γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον επόμενο μήνα οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν σύζυγο ανασφάλιστο θα μπορούν να τον ασφαλίζουν στο ταμείο τους για την κάλυψη της περίθαλψής του. H ρύθμιση εμπεριέχεται στο νέο κανονισμό του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Απ. Δόλγερα χθες το μεσημέρι, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών κ. Κ. Σκανδαλίδη και Υγείας κ. Κ. Στεφανή. Ηδη η σχετική απόφαση υπεγράφη από τους υφυπουργούς Υγείας και Οικονομίας κ. Ε. Νασιώκα και Ν. Φαρμάκη.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, ο οποίος παρουσιάστηκε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΟΠΑΔ, αυξάνεται το επίδομα τοκετού και μειώνονται τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων και των συνταξιούχων σε όλες τις μορφές περίθαλψης. Συγκεκριμένα, μειώνεται κατά 10% το ποσοστό συμμετοχής τους στην οδοντιατρική περίθαλψη. Ακόμη προωθείται η έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς και πρόγραμμα ηλεκτρονικής υποβολής των λογαριασμών των εργαστηρίων, των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των φαρμακείων που είναι συμβεβλημένα με τον Οργανισμό, για την καλύτερη εποπτεία γιατρών και φαρμακοποιών. O έλεγχος των εντολών περίθαλψης που εκδίδουν οι γιατροί θα γίνεται ηλεκτρονικά από τον προσεχή Απρίλιο. Η ηλεκτρονική υποβολή θα είναι υποχρεωτική σε όλους όσοι έχουν μηνιαίο λογαριασμό πάνω από 1.500 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή