Κυβερνητικός ζήλος για την προσφορά Intracom

Κυβερνητικός ζήλος για την προσφορά Intracom

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρασκήνιο διήρκεσε επτά μήνες. H αναβαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς ήτο λεόντειος υπέρ της Intracom.

H νέα βαθμολογία ήταν προκλητικά υψηλή, ωσάν η προσφορά να υπερκάλυπτε τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης. Οι προτιμήσεις κατέστησαν σαφείς. Ομως, αυτή τη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας φαίνεται ότι αντελήφθη το παίγνιο και ζήτησε το πάγωμα του διαγωνισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους 600.000 ευρώ για την Οργάνωση και Λειτουργία του Μητρώου Προμηθευτών Δημοσίου.

Χθες, παρά το ότι ο σχετικός διαγωνισμός ήταν «στεγανοποιημένος, έγινε θέμα με το οποίο ασχολήθηκε και η κυβέρνηση, υπερασπιζόμενη φυσικά τη διαδικασία, την αναβαθμολόγηση της προσφοράς της Intracom και τους εμπλεκόμενους με αυτήν. O κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε όχι μόνο τη διαδικασία, αλλά και τη Γενική Γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που είχε την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού. Πιθανώς επειδή είχαν κυκλοφορήσει φήμες (που δεν επιβεβαιώθηκαν) ακόμα και για πιθανή παραίτηση της γενικής γραμματέως, άλλοτε στενής συνεργάτιδος του κ. X. Παπουτσή (τέως Επιτρόπου).

Ο υπουργός Ανάπτυξης A. Τσοχατζόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο ή μεμπτό στον διαγωνισμό και είπε ότι αναμένει την απόφαση του ΣτΕ, όταν αυτή εκδοθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης σε εκτενή ανακοίνωσή του περιγράφει όλα τα στάδια του επίμαχου διαγωνισμού και διατείνεται ότι η γενική γραμματέας μετά την προσφυγή της EuropeaDynamics στο Συμβούλιο της Επικρατείας πάγωσε τον διαγωνισμό, αν και δεν υποχρεούτο βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Η EuropeaDynamics με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε στις 13/10/2003 στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, ζητώντας την ακύρωση της νέας βαθμολογίας της τεχνικής προσφοράς της Intracom που την εκτόξευε στα ύψη.

Η προσφεύγουσα εταιρεία επισήμανε τον υπερβάλλοντα ζήλο της αρμόδιας επιτροπής, η οποία αναβαθμολόγησε την Intracom όχι μόνο ως προς τα δύο κριτήρια για τα οποία η ίδια είχε υποβάλλει σχετική ένσταση, αλλά και ως προς τρία επιπρόσθετα κριτήρια τα οποία η εταιρεία δεν είχε καν προσβάλλει. Μάλιστα, ο ζήλος ήταν εξεχόντως υπερβάλλων, ως προς την αναβαθμολόγηση με την επιτροπή να δίδει πόντους στην Intracom, ξεχνώντας ότι σε πρακτικό (19/6/03) αναγραφόταν ότι: «H πρόταση της Intracom απλά καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης, αβάσιμα, αναιτιολόγητα και κατά παράβαση του νόμου η βαθμολογία που της δόθηκε είναι πάνω από 100…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή