Λίστα Εβερτ για νομενκλατούρα κράτους – ΔΕΚΟ

Λίστα Εβερτ για νομενκλατούρα κράτους – ΔΕΚΟ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κομματική νομενκλατούρα που βρίσκεται διορισμένη στην κορυφή του κράτους και των δημοσίων επιχειρήσεων αποκάλυψε χθες ο κ. M. Εβερτ, με δήλωσή του για τη σπάταλη διαχείριση της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται συνολικά για 3.404 άτομα, τα οποία στελεχώνουν σε ανώτατο επίπεδο όλο τον δημόσιο πολιτικό και οικονομικό μηχανισμό, είτε με τη μορφή των προέδρων και των μελών της διοίκησης στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις είτε με τη μορφή των συμβούλων στα υπουργεία, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. Κάθε φορά που καταγγέλλεται η κυβέρνηση για τη σπάταλη διαχείριση στον δημόσιο τομέα -υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.-, η μόνιμη επωδός της είναι «πέστε μας συγκεκριμένες περιπτώσεις». E, λοιπόν, ο κ. Εβερτ κατέθεσε χθες ολόκληρο κατάλογο με τον αριθμό των προσώπων που έχουν καταλάβει με πολιτικά κριτήρια τις υψηλόβαθμες θέσεις στον δημόσιο τομέα. Ειδικότερα, στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος.

Τα άτομα αυτά ανέρχονται αναλυτικά σε 2.447 στα υπουργεία και στα Νομικά Πρόσωπα που ελέγχονται από το Δημόσιο και σε 957 στις τράπεζες του δημοσίου τομέα. Σύνολο: 3.404 άτομα. O αριθμός είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλος και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, εκτός των άλλων, μία πλευρά από τις σπατάλες, όπως τονίζει ο κ. Εβερτ, του δημόσιου τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή