Σε προεκλογικό συρμό τα νέα τρένα του ΟΣΕ

Σε προεκλογικό συρμό τα νέα τρένα του ΟΣΕ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον εισαγγελέα να ερευνά το νόμιμο ή μη της ανάθεσης του τρίτου τμήματος του Προαστιακού (από το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών μέχρι τον Πειραιά), με μισθωμένα διζελοκίνητα τρένα που ως λύση ανάγκης θα δρομολογηθούν σε όποιο τμήμα του Προαστιακού είναι έτοιμο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με πληγή ζέουσα τις προγραμματικές του ΟΣΕ με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χθες έγιναν και προεκλογικού χαρακτήρα εγκαίνια. O υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, χθες, μαζί με τη Διοίκηση του ΟΣΕ την οποία προ διημέρου υποχρέωσε στην απόσυρση των λεόντειων αυξήσεων εισιτηρίων που είχε σπεύσει να δημοσιοποιήσει, παρουσίασαν τέσσερις νέους τύπους τρένων που θα αρχίσουν να δρομολογούνται στο δίκτυο του Οργανισμού. Πρόκειται για Railbus, διζελάμαξες της Bombardier, επιβατάμαξες κανονικής γραμμής και αυτοκινητάμαξες Deziro. O κ. Βερελής επισήμανε ότι ο ΟΣΕ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του δικτύου του, από το 2008, θα εμφανίζει θετικές αποδόσεις, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Αξονα, καταθέτοντας την εκτίμηση ότι αυτό θα ενταχθεί στα έργα προτεραιότητας της Ε.Ε.

Ωστόσο, παρά τις επαναλαμβανόμενες φιέστες, για τους συνεχείς εκτροχιασμούς στο πελοποννησιακό δίκτυο του ΟΣΕ ουδείς ομιλεί. Επίσης, κανένας πια δεν διαβεβαιώνει ότι το τρίτο κομμάτι του Προαστιακού θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Τέτοιες διαβεβαίωσεις εδίδοντο μέχρι την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ύψους 161,4 εκατ. ευρώ, που προβλέπει για την κατασκευάστρια κοινοπραξία και πριμ (5%) αν το έργο κατασκευαστεί σε χρόνο λιγότερο των οκτώ μηνών, αν και είναι γνωστό πως απαιτείται τριπλάσιος χρόνος!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή