Δημόσιος διάλογος για την τουριστική περιουσία

Δημόσιος διάλογος για την τουριστική περιουσία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των φορέων και των κομμάτων θα πρέπει να τεθεί το θέμα του εύρους και του τρόπου αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού και συνταγματολόγο κ. K. Μποτόπουλο, επισημαίνοντας ότι αν δεν ξεκαθαρίσουμε το επενδυτικό τοπίο, ιδιαίτερα, στον τουριστικό κλάδο δεν θα κατορθώσουμε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις.

Αναφερόμενος, γενικότερα, στο επενδυτικό πλαίσιο στη χώρα μας, τόνισε ότι οι ξένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τις σημερινές πρακτικές που ακολουθούνται με αποτέλεσμα να αποφεύγουν την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων. Μέσα από τον διάλογο μόνο, σημείωσε, μπορεί να αποκατασταθεί το επενδυτικό κλίμα ώστε να μη χρειάζεται για κάθε επένδυση μία σειρά παρεμβάσεων για να ξεπεραστεί ο δυσκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός του κράτους. O κ. Μποτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τοποθετήθηκε και στο θέμα που αφορά στην εισήγηση συμβούλου της Επικρατείας για τη λειτουργία της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E.». Οπως υπογράμμισε, τα θέματα αυτά της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και δη της τουριστικής πρέπει κατ’ αρχήν να τίθενται στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ κομμάτων και φορέων. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε, το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Δημόσιο και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις όποιες δικαστικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις για τέτοια ζητήματα, πρόσθεσε, κινούνται σε ένα εύθραστο σκοινί και εγκυμονεί ο κίνδυνος για «κυβέρνηση των δικαστών», όπως συχνά σχολιάζεται. Επίσης, τόνισε ότι η όποια έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E.» που θα είναι αποδεκτή και σεβαστή απ’ όλους, δημιουργώντας δεδικασμένο και για την υπόλοιπη δημόσια περιουσία, θα πρέπει να αναμένεται σύμφωνα με την εμπειρία μετά το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή