Προς οριστική ματαίωση η μετοχοποίηση της ETA

Προς οριστική ματαίωση η μετοχοποίηση της ETA

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσκασε η «φούσκα» των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ETA) και πλέον θεωρείται δεδομένη η οριστική ματαίωση της πολυδιαφημισμένης μετοχοποίησης και της εισαγωγής της εταιρείας στο X.A., τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες! H εμπλοκή της παραχώρησης της τεράστιας έκτασης των πρώην Αλυκών Αναβύσσου από το ελληνικό Δημόσιο στην ETA, προς αξιοποίηση, ανακινεί εκ των πραγμάτων θέμα νομιμότητας για πολλές αντίστοιχες υποθέσεις.

Η εκδίκαση της προσφυγής που υποβλήθηκε από ιδιώτες για την παραχώρηση της Αναβύσσου, αναβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου και ορίστηκε να γίνει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 4 Ιουνίου. Μέχρι τότε, εκτροχιάζεται εκ των πραγμάτων η προσπάθεια μετοχοποίησης της εταιρείας, ενώ εγείρεται μείζον θέμα συνολικά, για την ακολουθούμενη πολιτική εκμετάλλευσης εθνικής παρουσίας που «διεκπεραιώνει» η ETA, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή