Δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου

Δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας που θα διευκολύνει τον δανεισμό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από τις τράπεζες εγκαινιάστηκε μεν πριν απο ενάμιση μήνα, είναι όμως ανέτοιμο να λειτουργήσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση και προετοιμασία των τραπεζών.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα χρειαστεί να περιμένουν κάποιες εβδομάδες ακόμη, προκειμένου να υποβάλουν τα αιτήματά τους. H «K» παρουσιάζει αναλυτικά τα πέντε πρώτα Προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις μέσω της τράπεζας που επιθυμούν. Από τα Προγράμματα αποκλείονται επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις για παράβαση κοινοτικών κανονισμών ή εθνικής νομοθεσίας, καθώς επίσης και αυτές που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ και έχουν λάβει τα 3 τελευταία έτη ή θα λάβουν εντός των τριών προσεχών ετών συνολική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ. Δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου

Και για τις δυσβάστακτες δόσεις υπάρχουν λύσεις!

Οταν η δόση του στεγαστικού δανείου είναι δυσβάστακτη, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει λύση! Οι τράπεζες, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής δόσης του στεγαστικού δανείου, προτείνουν επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης ώστε να μικρύνουν οι δόσεις ή αλλαγή του επιτοκίου από σταθερό σε κυμαινόμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Πρώτον, με τμηματική εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το 20% της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Δεύτερον, με εφάπαξ εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με έκπτωση τουλάχιστον 60% επί των εξωλογιστικών τόκων (είναι οι τόκοι του δανείου σε περίπτωση που ο πελάτης έχει καθυστερήσει να εξοφλήσει τις οφειλές του για περισσότερο από έξι μήνες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή