H άνοδος της Σοφοκλέους τροφοδότησε μαζική φυγή «εγκλωβισμένων»

H άνοδος της Σοφοκλέους τροφοδότησε μαζική φυγή «εγκλωβισμένων»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άνοδος της Σοφοκλέους τον Ιανουάριο έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ιδιώτες επενδυτές να ενεργοποιηθούν και από αυτούς ένας στους είκοσι ρευστοποίησε πλήρως το χαρτοφυλάκιό του αποχωρώντας (ενδεχομένως προσωρινά) από τη Σοφοκλέους.

Στο σύνολο των 143.014 ενεργών επενδυτών του Ιανουαρίου, οι 6.925 (ποσοστό 4,85%) μηδένισαν τις θέσεις τους!

Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι από τους 6.925 επενδυτές του X.A. που μηδένισαν τις μετοχικές τους θέσεις τον Ιανουάριο, οι 6.796 ήταν Ελληνες και οι 129 αλλοδαποί.

Οι κινήσεις αυτές, οι οποίες προφανώς ενθαρρύνθηκαν από τη σημαντική άνοδο που παρουσίασαν τους τελευταίους μήνες μια σειρά από μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης (κατ’ εξοχήν του τραπεζικού τομέα), συνέθεσαν την εικονική πραγματικότητα μιας «έκρηξης επενδυτικού ενδιαφέροντος» στο Χρηματιστήριο, η οποία, ωστόσο, δεν κολακεύει τη Σοφοκλέους. Στην πραγματικότητα, σημειώθηκε μια «έκρηξη» κινητικότητας, στην οποία πρωταγωνιστές υπήρξαν απογοητευμένοι επενδυτές που άδραξαν την ευκαιρία για να απομακρυνθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή