Λύσεις από τις τράπεζες για τα στεγαστικά δάνεια

Λύσεις από τις τράπεζες για τα στεγαστικά δάνεια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγάλη αύξηση των στεγαστικών δανείων έχει και παρενέργειες. Οι τράπεζες ετοιμάζουν τώρα λύσεις και για όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δόσεις του στεγαστικού δανείου. Προτείνουν επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης ώστε να μικρύνουν οι δόσεις ή να αλλάξει το επιτόκιο από σταθερό σε κυμαινόμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Πρώτον, με τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την προϋπόθεση ότι καταβάλλεται το 20% της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Δεύτερον, με εφάπαξ εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με έκπτωση τουλάχιστον 60% επί των εξωλογιστικών τόκων (είναι οι τόκοι του δανείου σε περίπτωση που ο πελάτης έχει καθυστερήσει να εξοφλήσει τις οφειλές του για περισσότερο από έξι μήνες).

Προγράμματα για επιχειρήσεις

Το Ταμείο Εγγυοδοσίαςθα αρχίσει τη λειτουργία του σε λίγες εβδομάδες. H «K» παρουσιάζει αναλυτικά τα πέντε πρώτα Προγράμματα, στα οποία μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις μέσω της τραπέζης που επιθυμούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή