Eurostat: Εκτός χρέους δαπάνες για συγχρηματοδοτούμενα έργα

Eurostat: Εκτός χρέους δαπάνες για συγχρηματοδοτούμενα έργα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κριτήριο του δημόσιου χρέους προτίθεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα, κατά τις πληροφορίες, η Eurostat.

H ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, προτίθεται να αποσυνδέσει από την «προσμέτρηση» στο χρέος, τις δαπάνες που γίνονται για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Αυτό θα καταστήσει περισσότερο ευέλικτη την ερμηνεία στο έλλειμμα και το χρέος. Το γεγονός είναι σημαντικό για χώρες όπως η Γερμανία, η Ελλάδα η Γαλλία και η Ιταλία, που πιέζονται είτε από τα δημοσιονομικά ελλείμματα είτε από το υψηλό δημόσιο χρέος.

Η όλη εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση της αμφισβήτησης του Συμφώνου του Μάαστριχτ, που ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες με πρωτοβουλία του γερμανογαλλικού άξονα.

Στο μεταξύ σήμερα η Ελλάδα αναμένει στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙτην έγκριση του αναθεωρημένου συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης (2004 – 2008) που υπέβαλε τον περασμένο Δεκέμβριο. H έγκριση θεωρείται βέβαιη, αλλά έχουν ενδιαφέρον οι πρατηρήσεις, που θα τη συνοδεύσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή