Ακάθεκτη συνεχίζει η ETA την εκποίηση δημόσιας περιουσίας

Ακάθεκτη συνεχίζει η ETA την εκποίηση δημόσιας περιουσίας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εκκρεμότητα που υπάρχει με το Σύμβουλιο της Επικρατείας, το οποίο δεν έχει αποφανθεί για τη νομιμότητα λειτουργίας των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων, η εταιρεία -η οποία παρεμπιπτόντως είναι και συνεργάτης της Τεχνικής Ολυμπιακής (υπόθεση Πόρτο Καρράς)- ανακοίνωσε, χθες, ότι θα συνεχίσει και το 2004 την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας πουλώντας από Ξενία έως αρχοντικά και εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση δεν διαφαίνονται προθέσεις αναστολής της εισαγωγής των «αμαρτωλών» Τουριστικών Ακινήτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών που προτίθεται να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στο βωμό του κέρδους πωλούνται Ξενία στη Χίο στην Καλαμπάκα και στη Βυτίνα που άλλοτε ήταν «κοσμήματα» στην περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αλλά και τεράστιες εκτάσεις και Ιαματικές Πηγές θα δοθούν μέσα στο 2004 σε ιδιώτες όπως στο Παληούρι Χαλκιδικής, στο Μονοδένδρι Αζάπικο, Αγ. Ιωάννη Σιθωνίας, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, στο Κουνουπέλι και στη Ζαχάρω Ηλείας, στη N. Ηρακλείτσα Καβάλας και στα Καμένα Βούρλα. Μάλιστα, στην ανακοίνωση τα «αμαρτωλά» τουριστικά ακίνητα που εκποιούν τη δημόσια περιουσία χαρακτηρίζονται ως η δυναμικότερη και υγιέστερη εταιρεία του Δημοσίου. Ηδη, όμως, η καταστροφή του περιβάλλοντος για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία είναι αναπόφευκτη, καθώς τα Τουριστικά Ακίνητα έχουν προχωρήσει στην παραχώρηση σε ιδιωτικά κεφάλαια κάμπινγκ, σπηλαίων, Ιαματικών Πηγών, Οδικών Σταθμών κ.λπ. Ανέπαφες, όμως, δεν έχουν μείνει και οι παραλίες καθώς στα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν ήδη παραχωρηθεί 7 αιγιαλοί.

Η εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνεται συνεταίρος με ιδιώτες μια διαδικασία που έχει στόχο την τσιμεντοποίηση χιλιάδων στρεμμάτων σε παρθένες περιοχές της χώρας και εκκρεμεί η νομιμότητά της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. H πολιτική της εκποίησης της περιουσίας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οδήγησε και στον περιορισμό των υπαλληλών καθώς επί EOT το 1999 εργάζονταν 1.425 υπάλληλοι και τώρα εργάζονται μόλις 654. Το μόνο που φαίνεται ότι επιθυμεί η εταιρεία είναι το κέρδος καθώς από 0,95 εκατ. ευρώ το 1999, το 2003 έφθασε σε 31,89 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συνεταίρων των Τουριστικών Ακινήτων βρίσκεται και η Τεχνική Ολυμπιακή -το όνομα της οποίας πρωταγωνίστησε στη γνωστή υπόθεση του Πόρτο Καρράς- και τώρα θα είναι συνεργάτης της ETAE για τη δημιουργία του συνεδριακού κέντρου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο οδηγείται σε τσιμεντοποίηση αντί στη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή