Δικαστική μάχη για τη Μαραθώνια Διαδρομή προαναγγέλλει η Ευρωπαϊκή Τεχνική

Δικαστική μάχη για τη Μαραθώνια Διαδρομή προαναγγέλλει η Ευρωπαϊκή Τεχνική

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για την ολοκλήρωση του, ήδη καθυστερημένου, έργου της Μαραθώνιας Διαδρομής εξελίσσεται από χθες. Με ανακοίνωσή της προς το X.A. η Ευρωπαϊκή Τεχνική δηλώνει σαφώς ότι δεν προτίθεται να αποδεχθεί την απόφαση έκπτωσης που της επιδόθηκε, τη Δευτέρα, από το ΥΠΕΧΩΔΕ και δηλώνει ότι θα ασκήσει όχι μόνον τα προβλεπόμενα διοικητικά αλλά και δικαστικά μέσα, προδιαγράφοντας έτσι μία μακρά δικαστική αντιπαράθεση με ορατές πλέον τις αρνητικές συνέπειες στην ολοκλήρωση του έργου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επιχείρηση σωτηρίας της Ευρωπαϊκής Τεχνικής έπεσε στο κενό. Οι διαπραγματεύσεις με εργοληπτική εταιρεία της Πάτρας για εξαγορά απέβησαν άκαρπες, καθώς προϋπέθεταν την προηγούμενη ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών της Ευρ. Τεχνικής προς τις τράπεζες Αγροτική και Alpha. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν χθες, μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας, επέμεναν ότι η Ευρωπαϊκή Τεχνική υπέβαλε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, επιχειρώντας να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων της νομοθεσίας περί πτωχεύσεων.

Πάντως, στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τεχνικής επιχειρείται να ακυρωθεί η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και όλα όσα ο απλός πολίτης βλέπει κατά μήκος του εργοταξίου της στη Μαραθώνια Διαδρομή. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι «η διακοπή των εργασιών για λίγες ημέρες, λόγω των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας, δεν συνεπάγεται και χρονική επιβάρυνση του χρονοδιαγράμματος, ώστε να δικαιολογείται η κοινοποίηση της απόφασης έκπτωσης».

Τη στάση της Ευρ. Τεχνικής υποδαυλίζει εμμέσως και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ! Υπό το βάρος του πολιτικού κόστους, ενόψει εκλογών, η υπουργός κ. B. Παπανδρέου αλλά και ο αρμόδιος γ.γ. Δημοσίων Εργων κ. Π. Βασιλείου επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα μη ολοκλήρωσης και περιορίζουν την καθυστέρηση στον ένα μήνα. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και τους, απλήρωτους, εργαζόμενους της εταιρείας, όλες οι εργασίες έχουν ανασταλεί ήδη πριν από τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να έχει ήδη υπερβεί τον 1,5 μήνα και, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να επιβαρυνθεί το χρονοδιάγραμμα με τουλάχιστον ένα μήνα επιπλέον.

Την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Τεχνική εξέδιδε την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του Ομίλου συγκεντρώνονταν για μία ακόμη φορά στο Συνδικάτο Οικοδόμων, αναζητώντας τρόπους ώστε να εξασφαλίσουν τμήμα έστω των δεδουλευμένων. H εκταμίευση ποσού 844.000 ευρώ δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, με ευθύνη της Ευρ. Τεχνικής, από την ΕΥΔΑΠ και οι πιέσεις που ασκούνται, σε συνεννόηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι το ποσό αυτό να δοθεί μέχρι την Τετάρτη, χωρίς τη μεσολάβηση τραπεζών και, κατά κύριο λόγο, στο προσωπικό.Γιώργος Π. Τερζής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή