Αντιδρούν οι ακτοπλόοι για τις επιβαρύνσεις στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών

Αντιδρούν οι ακτοπλόοι για τις επιβαρύνσεις στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη δυσφορία των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών έχουν προκαλέσει οι αυξήσεις στα τιμολόγια περισυλλογής στερεών καταλοίπων των πλοίων τα οποία, μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, αυξήθηκαν κατά 51,27% το τελευταίο διάστημα.

Οι ενστάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, κατά πληροφορίες, συνίστανται στο γεγονός ότι οι Οργανισμοί Λιμένος προχωρούν σε αυξήσεις των τιμολογίων τους, με απλές διαδικασίες, χωρίς να ξεκινήσουν διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, χρήστες του λιμανιού.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν αλλεπάληλες αυξήσεις στα τέλη προσόρμισης και πρόσδεσης παρά το γεγονός ότι μέχρι τις αρχές του 2002, στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι αυξήσεις είχαν αγγίξει το 200%. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα υψηλά τιμολόγια περιλαμβάνεται και το νερό που παρέχεται στα πλοία από τους Οργανισμούς Λιμένος.

Κύκλοι, της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (EEA), ανέφεραν στην «K» ότι οι αυξήσεις που επιβάλλονται στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών προς τα πλοία από τον ΟΛΠ και διάφορους άλλους Οργανισμούς Λιμένος δεν «ακολουθούν τον πληθωρισμό, αλλά κάποιους ανεξάρτητους μηχανισμούς καθορισμού των αυξήσεων».

Κατά πληροφορίες, ορισμένοι ακτοπλόοι εμφανίζονται αντίθετοι και στο ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων των λιμενικών τελών υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει η EEA να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργου Πασχαλίδη και του υπουργού Οικονομίας κ. Νίκου Χριστοδουλάκη προκειμένου να αναθεωρηθεί η πολιτική ορισμένων Οργανισμών Λιμένων να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα λιμενικά τέλη.

Ακτοπλόοι ανέφεραν στην «K» ότι ενδεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των λιμενικών τελών από τον ΟΛΠ AE ή άλλους μεγάλους Οργανισμούς Λιμένος θα λειτουργήσουν ανασταλτικά και δεν θα συμβάλουν στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάκαμψη των ακτοπλοϊκών εταιρειών σε μια μάλιστα περίοδο που αναμένεται αύξηση της κίνησης επιβατών και οχημάτων λόγω της Ολυμπιάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή