«Πυρ» Κουλούρη κατά ασφαλιστικών

«Πυρ» Κουλούρη κατά ασφαλιστικών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουσιαστικό πλήγμα στην αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς πέτυχε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. K. Κουλούρης. Αιφνιδιάζοντας το ακροατήριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αποκάλυψε ότι επτά ασφαλιστικές εταιρείες, τις οποίες δεν κατονόμασε, πρέπει να «βάλουν άμεσα ζεστό χρήμα στα ταμεία τους». Οι δηλώσεις δημιούργησαν κλίμα έντασης και θα μπορούσαν ίσως να αποδοθούν σε ατυχή χειρισμό, εάν ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν επέμενε κατ’ επανάληψιν στην τοποθέτησή του αυτή, επαναλαμβάνοντας με επιμονή ότι «δεν θα επιτρέψει να γίνει ζούγκλα η ασφαλιστική αγορά» και ότι «όποιος θέλει πιστοποιητικό φερεγγυότητας θα πρέπει να βάλει ζεστό χρήμα». O υφυπουργός έκανε λόγο για ασφυκτικό έλεγχο τον οποίο έχει επιβάλει με τελεσίδικες μάλιστα ημερομηνίες σε επτά ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ προχωρώντας ακόμη πιο πέρα έκανε λόγο για «αετονύχηδες που εξαφανίστηκαν παίρνοντας τα λεφτά του κόσμου».

Η δημόσια τοποθέτηση του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού για εταιρείες που έχουν κεφαλαιακό πρόβλημα προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, έκπληξη στο ακροατήριο, αφού όπως είναι γνωστό το σύνολο των εταιρειών που ελέγχθηκαν στο πλαίσιο του νόμου για τη χρήση του 2002, πήραν πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν πώς είναι δυνατόν η αρμόδια διεύθυνση να χορηγεί πιστοποιητικά, όταν η πολιτική ηγεσία δηλώνει ότι επτά εταιρείες έχουν κεφαλαιακό πρόβλημα, ενώ ένα δεύτερο ερώτημα αποτελεί, το τι είδους εξασφάλιση μπορούν να παρέχουν για τους ασφαλισμένους αυτά τα πιστοποιητικά όταν η επίσημη θέση του υπουργείου Ανάπτυξης ακυρώνει στην ουσία το περιεχόμενό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή