Αγωνιά η ΔΟΕ για την πορεία των έργων

Αγωνιά η ΔΟΕ για την πορεία των έργων

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ορισμένα από τα κρίσιμα ολυμπιακά έργα (Ολυμπιακό Στάδιο, Μαραθώνια Διαδρομή, τραμ κ.λπ.) να παρουσιάζουν καθυστερήσεις που ξεκινούν από τις δύο εβδομάδες και φθάνουν τον ένα μήνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους «Αθάνατους» ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Η Αθήνα θα είναι εγκαίρως έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποστήριξε και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της προόδου της ολυμπιακής προετοιμασίας στη Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, που γίνεται στην πρωτεύουσα.

Η κ. Αγγελοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ συναντήθηκαν χθες τόσο με τον πρωθυπουργό K. Σημίτη, όσο και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας K. Καραμανλή. O κ. Καραμανλής δήλωσε μετά τη συνάντηση (είχε και 15λεπτη κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Ρογκ) ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα», προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι εργάζονται για τους Αγώνες θα συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους». «Ολοι μαζί πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας» για την επιτυχία των Αγώνων, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το άγχος της ΔΟΕ για την πορεία κρίσιμων έργων αποτυπώνεται στα λεγόμενα του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ. O κ. Οσβαλντ υποστήριξε ότι «εμείς, από την πλευρά μας, πιέζουμε για να είναι συνεχώς εντατικοί οι ρυθμοί. Πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν. Τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά, αλλά πιστεύουμε ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι τον Αύγουστο».

Δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι η παρουσίαση της προόδου της προετοιμασίας, που πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης στη Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, επικεντρώθηκε γύρω από τον θόλο Καλατράβα. O κ. Καρτάλης επανέλαβε ότι στα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σκέπαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαμόρφωση των χώρων και η τοποθέτηση πρασίνου στο Ολυμπιακό Χωριό. Για το τραμ είπε ότι θα λειτουργεί πλήρως από τις αρχές Ιουνίου και πρόσθεσε πως έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 22,5 χιλιομέτρων της γραμμής.

Για το γνωστό θέμα της ασφάλειας η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε ότι «προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο και υπάρχει στενή συνεργασία με επτά χώρες, που είναι προηγμένες στον τομέα της ασφάλειας. Εργαζόμαστε σκληρά μαζί με την Πολιτεία και τους διεθνείς εταίρους μας για να διοργανώσουμε Αγώνες μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Και αυτό ήταν και παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα». H πρόεδρος της «Αθήνα 2004» τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί 20 δοκιμαστικές διοργανώσεις, ενώ αναφέρθηκε στους εθελοντές (έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 148.584 αιτήσεις). Πρόσθεσε, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες τελειώνουν τα έργα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και στο Ελληνικό.

«Σε 24 εβδομάδες, αθλητές από 202 χώρες του κόσμου -η μεγαλύτερη συμμετοχή χωρών που σημειώθηκε ποτέ- θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κατά την τελετή έναρξης. Αυτό κάνει την ευθύνη μας ακόμη μεγαλύτερη. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου.Φ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή