Στον έλεγχο της L’ Oreal περνάει η εταιρεία Lavicosmetica

Στον έλεγχο της L’ Oreal περνάει η εταιρεία Lavicosmetica

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν για τον όμιλο Lavipharm η κοινοπρακτική εταιρεία Lavicosmetica Cosmetique Active. Οπως ανακοινώθηκε χθες, η Lavipharm πώλησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε και αντιπροσώπευαν το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Lavicosmetica σε εταιρείες συμφερόντων του ομίλου L’ Oreal, ο οποίος στην κοινή εταιρεία διατηρούσε το 51%. Το τίμημα για την εκχώρηση των μετοχών ανήλθε σε 14.000.000 ευρώ.

Η Lavicosmetica δραστηριοποιούνταν στην εμπορία καλλυντικών φαρμακείου της L’ Oreal στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αντιπροσωπεύοντας τις σειρές προϊόντων Vichy και La Roche Posay. Κατείχε ηγετική θέση και το δίκτυο των πελατών της αριθμούσε 3.000 φαρμακεία και επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών. H διανομή των προϊόντων έως το 2002, οπότε και διεκόπη, γινόταν από τη Lavipharm. H διακοπή της συνεργασίας σχετιζόταν με την απόφαση του ομίλου L’ Oreal να συγκεντρώσει μέσω των εταιρειών που ελέγχει στην Ελλάδα, τη διανομή όλων των προϊόντων που διαθέτει στην εγχώρια αγορά. Ετσι, η εκχώρηση των μετοχών που κατείχε η Lavipharm στην κοινή εταιρεία ήρθε μάλλον ως φυσική συνέχεια και, όπως αναφέρουν στελέχη της, «κρίθηκε ότι πλέον ήταν η κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο τίμημα για να γίνει κάτι τέτοιο».

Ο όμιλος L’ Oreal έχει παρουσία στην ελληνική αγορά μέσω δύο εταιρειών, L’ Oreal Hellas (πρώην Ανελορ) και Parfums et Beaute Hellas S.A., με τον διακριτικό τίτλο PBH Hellas. H L’ Oreal Hellas, με περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας, είχε μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια και παραγωγική δραστηριότητα στον τομέα των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, ενώ η PBH Hellas εισάγει και διαθέτει επιλεκτικής διανομής καλλυντικά προϊόντα (π.χ. Helena Rubinstein, Giorgio Armani).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή