E.E.: όργιο διαφθοράς στα κονδύλια του ΚΠΣ

E.E.: όργιο διαφθοράς στα κονδύλια του ΚΠΣ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ργιο παρατυπιών που καταλήγουν σε υπερβάσεις κόστους των έργων που χρηματοδοτούνται από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ), διαπιστώνεται στην τελευταία έκθεση των αρμοδίων κοινοτικών ελεγκτών.

Σε έκθεση που χαρακτηρίζεται «Εμπιστευτική» και έχει κοινοποιηθεί στις ελληνικές υπηρεσίες, επισημαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προλαμβάνονται και να εντοπίζονται οι παρατυπίες. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση καταγράφεται η θλιβερή διαπίστωση, για παράδειγμα, ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ (που ασχολείται με έργα νοσοκομείων) αναθέτει μελέτες με βασικό κριτήριο το πόσο κοντά μένει ο μελετητής στο υπό κατασκευήν έργο…

Η έκθεση ζητάει επίσης την επιστροφή 19 εκατ. ευρώ από έργα που εκκρεμούν από το B΄ ΚΠΣ, ενώ θεωρεί ότι πέντε από αυτά (μεταξύ των οποίων η XYTA Δυτ. Αττικής, η ολοκλήρωση της οδού Ρίμινι και η κατασκευή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων) δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με τα 38,5 εκατ. ευρώ που υπολογίζονταν από το Γ΄ ΚΠΣ.

Η έκθεση (τα συμπεράσματα έφθασαν στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου 2004) κρατήθηκε μυστική και αναδεικνύει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαφθοράς που αναπτύσεται πέριξ των κοινοτικών πόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή