Πενθήμερο μόδας Ελλήνων σχεδιαστών στη ΔΕΘ

Πενθήμερο μόδας Ελλήνων σχεδιαστών στη ΔΕΘ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 21 επιδείξεις μόδας, κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών, θα παρουσιαστούν στο πενθήμερο μόδας (11 – 15 Σεπτεμβρίου) «Fashion Forward Inter-national Thessaloniki», που διοργανώνει η Helexpo, στο πλαίσιο της 70ής Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχεδιαστών Μόδας.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιας μορφής διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καθιερωθεί ως ένα διεθνές γεγονός, προβάλλοντας την ελληνική μόδα, στα πρότυπα των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού.

Στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ, σε μία μεγάλη πασαρέλα, που θα στηθεί για τις ανάγκες των παρουσιάσεων, θα γίνονται καθημερινά τέσσερις επιδείξεις (στις 18.00, 19.00, 20.00 και 21.00) γνωστών σχεδιαστών, για τις νέες κολεξιόν του χειμώνα 2005 – 06 (μεταξύ των οποίων Aslanis, Makis Tselios, Valente, Konstantinos, Loukia, Nikos-Takis, Kathy Hendels, Nikolas, Parthenis, Veloudakis, Xenis κ.α.), με τη συμμετοχή μοντέλων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακόμη, στο χώρο του Fashion Forward θα λειτουργήσει έκθεση με 22 δημιουργίες των σχεδιαστών που συμμετέχουν στις επιδείξεις.

Παράλληλα, θα υπάρχει και το εκθεσιακό τμήμα μόδας στον περιβάλλοντα χώρο του περιπτέρου, όπου αντιπρόσωποι οίκων μόδας του εξωτερικού, βιομηχανίες ένδυσης και υπόδησης και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς, θα παρουσιάζονται μέχρι τη λήξη της ΔΕΘ, στις 18 Σεπτεμβρίου. «H Helexpo υλοποιεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς της στόχους: τη λειτουργία της γενικής έκθεσης ως θερμοκοιτίδας για την ανάπτυξη νέων κλαδικών εκθέσεων, νέων προϊόντων, θεσμών και γεγονότων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Helexpo, Αριστοτέλης Θωμόπουλος και επεσήμανε ότι η διοργάνωση θα εξασφαλίσει ωφέλιμες συνεργασίες, αλλά και προβολή της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό, αφού θα την παρακολουθήσουν επιχειρηματίες και ξένοι δημοσιογράφοι. Σημαντική για τη δημιουργία νέων συνεργασιών στον χώρο της μόδας χαρακτήρισαν τη διοργάνωση και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, Δάφνη Βαλέντε, αλλά και ο παραγωγός του Fashion Forward, Αντώνης Κιούκας.

Η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας θα κλείσει με παρουσιάσεις εσωρούχων, ενδυμάτων, γούνας και αξεσουάρ, ενώ οι διοργανωτές επιφυλάσσουν εκπλήξεις για το κλείσιμο της έκθεσης, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή