Στο εδώλιο η προηγούμενη διοίκηση της ATE για την υπόθεση Αλλαμανή

Στο εδώλιο η προηγούμενη διοίκηση της ATE για την υπόθεση Αλλαμανή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθησιν σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Πέτρος Λάμπρου. Συγκατηγορούμενοί του είναι πρώην υποδιοικητές της τράπεζας, αλλά και τα πρώην μέλη του Συμβουλίου Χορηγήσεων Δανείων.

Η υπόθεση αφορά τη δανειοδότηση από την Αγροτική Τράπεζα του Ομίλου Αλλαμανή, ενώ τα στοιχεία επί των οποίων στηρίχθηκε η ποινική δίωξη προσκομίστηκαν στον εισαγγελέα από τον νυν διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι απαιτήσεις της τράπεζας από τον Ομιλο Αλλαμανή θεωρούνται επισφαλείς. O ίδιος ο κ. Μηλιάκος, μάλιστα, έθεσε υπ’ όψιν του εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο Ομιλος Αλλαμανή οφείλει στην Αγροτική Τράπεζα το ποσό των 190 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση καθιστά δυσχερή την αποπληρωμή του δανείου. H δίκη για την υπόθεση έχει προσδιοριστεί στις 21 Νοεμβρίου του 2005 ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Αγροτική Τράπεζα διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ της νυν και της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας, προσθέτοντας ότι αποτελεί τυπική υποχρέωση της τράπεζας η διαδικασία ελέγχου και η συνδρομή της Δικαιοσύνης, όταν προκύπτει ότι βλάπτονται τα συμφέροντα της ATE και ιδιαίτερα όταν τίθενται ζητήματα παραγραφής αξιόποινων πράξεων. «Ξεχασμένες υποθέσεις σε κλειδωμένα συρτάρια» δεν είναι αποδεκτές από την παρούσα διοίκηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή