ΣΗΜΕΡΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρομεσαίοι στον βασικό μισθό

Μικρότερη από τους «μεγάλους» ή μεγαλύτερη από τους «μικρούς» της E.E. είναι η Ελλάδα στον βασικό μισθό των υπαλλήλων. Στην πανευρωπαϊκή κλίμακα, που καταλαμβάνει την 7η θέση μεταξύ 18 κρατών – μελών της Ενωσης, ξεπερνώντας όλα τα νέα κράτη-μέλη αλλά υστερώντας όλων των παλαιών, με εξαίρεση την Ισπανία και την Πορτογαλία. O βασικός μισθός στην Ελλάδα αυξήθηκε από 605 ευρώ το 2004 σε 668 φέτος. Τον αμέσως μεγαλύτερο βασικό μισθό έχει η Ιρλανδία, με 1.183 ευρώ ή σχεδόν το διπλάσιο του ελληνικού. Μικρότερη είναι η ψαλίδα αν ο βασικός μισθός, υπολογισθεί σε μονάδες αγοραστικής δύναμης. H Ελλάδα έχει 855 μονάδες, έναντι 1.024 της Ιρλανδίας και 1.293 του Λουξεμβούργου.

Απαγόρευση επικίνδυνου στυλό

Απαγορεύθηκε η πώληση και η διανομή στην εγχώρια αγορά των στυλό Gel Pens (με ζελατινώδη μελάνη), κινεζικής προέλευσης, καθώς κρίθηκε επικίνδυνο για τα παιδιά, όπως αναφέρεται στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (Rapex) για τα μη ασφαλή προϊόντα. Τα προϊόντα που αναφέρονται στις εβδομαδιαίες κοινοποιήσεις του RAPEX έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές κρατών-μελών της Ευρωπ. Ενωσης και έχουν κριθεί ως μη ασφαλή, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά. Εδώ και ένα χρόνο η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ) έχει καθιερώσει τη δημοσίευση των εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ευ. Επιτροπής για μη ασφαλή προϊόντα (RAPEX) στην ελληνική γλώσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή