ΣΗΜΕΡΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η συζήτηση για τις ΣΔΙΤ

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις από την πλευρά του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε έργα των οποίων ο προϋπολογισμός δεν υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ. Στις τροποποιήσεις προβλέπεται ότι σε ετήσια βάση θα υποβάλλεται έκθεση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην οποία θα καταγράφονται όλες οι συμπράξεις που έχουν υπογραφεί και η πορεία υλοποίησής τους, ενώ διευκρινίζεται σαφώς ότι από τον ιδιωτικό τομέα συμπράκτες δεν θα είναι μόνον εργολήπτες – εργολάβοι. Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο ως «κοστούμι διαφθοράς και αδιαφάνειας», ωστόσο εκνευρισμό προκάλεσαν στις τάξεις του οι μάλλον ευνοϊκές για το σχέδιο νόμου θέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Στ. Μάνου.

Γύρος του κόσμου στην 70ή ΔΕΘ

«Ο γύρος του κόσμου σε 10 ημέρες» είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή το βράδυ από τον πρωθυπουργό. Εξι εκθεσιακά αφιερώματα αποτελούν τον κορμό της φετινής διοργάνωσης, ενώ 1.070 εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις εγκαταστάσεις του κέντρου, συνολικού εμβαδού 44.000 τ.μ. Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές αυξήθηκαν φέτος σε 21 έναντι 13 το 2004. Στο επιχειρηματικό πεδίο επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελούν το 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο της ΔΕΘ, το νέο εκθεσιακό αφιέρωμα GLOBAL EXCHANCE όπου Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συσφίγξουν τις επιχειρηματικές τους σχέσεις, το Expopartenariat (προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις) και η εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος BOSS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή