Εισηγήσεις για «καυτές» αυξήσεις αντικειμενικών

Εισηγήσεις για «καυτές» αυξήσεις αντικειμενικών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις μέχρι 250% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων προβλέπουν οι εισηγήσεις των επιτροπών του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την πρώτη εισήγηση, προβλέπει αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε μια δόση κατά 30-40% μεσοσταθμικά, ενώ η ανώτατη αύξηση δεν πρόκεται να ξεπεράσει το 50%.

Στη δεύτερη και επικρατέστερη εισήγηση προβλέπεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε δύο δόσεις. Τον πρώτο χρόνο, δηλαδή το 2006, η μεσοσταθμική αύξηση στις αντικειμενικές αξίες θα είναι λελογισμένη και δεν θα ξεπερνάει το 20% ενώ το 2007 (με σχετική αλλαγή της νομοθεσίας) πιθανόν να αυξηθούν περαιτέρω (ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις, δεδομένου ότι είναι προεκλογικό έτος) με στόχο να προσεγγίσουν σταδιακά τις εμπορικές τιμές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Αλογοσκούφης, έχει στα χέρια του δύο ακόμα εισηγήσεις, οι οποίες διαμορφώνουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, οι φορείς της αγοράς ζητούν από την κυβέρνηση την αναβολή της επιβολής του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα για μια τριετία, τη σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 10% ετησίως μέσα στα επόμενα τρία έτη, καθώς επίσης και την εξαίρεση της αντιπαροχής από τον ΦΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή