Με ρυθμό 3,7% «έτρεχε» το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο

Με ρυθμό 3,7% «έτρεχε» το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά είναι τα μηνύματα από τις εξελίξεις στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), που κινείται με ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν. Τα προσωρινά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν χθες και δείχνουν ότι το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του έτους έτρεχε με ρυθμό 3,7%, από 3,5% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο. Στην αύξηση αυτή μας πληροφορεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ) συνέβαλαν οι εξής παράγοντες:

– Τελική Κατανάλωση. Οι δαπάνες για την τελική κατανάλωση το δεύτερο τρίμηνο του 2005 αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους κατά 3,6%. H συγκεκριμένη αύξηση συνέβαλε, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, κατά 2,3 στην ποσοστιαία αύξηση της τελικής ζήτησης.

– Επενδύσεις. Οι επενδύσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2005 μειώθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

– Εξαγωγές. Το δεύτερο τρίμηνο του 2005 οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004 κατά 2,4 %. H ποσοστιαία αυτή αύξηση των εξαγωγών συνέβαλε κατά 0,4 στην ποσοστιαία αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας.

– Εισαγωγές. To δεύτερο τρίμηνο του 2005 οι εισαγωγές μειώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004 κατά 5,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή