ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερδιπλασιάσθηκε ο αριθμός ξένων τουριστικών σκαφών που αφίχθηκαν σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από επαγγελματικούς φορείς του κλάδου και τέθηκαν υπόψη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, από τον Μάιο έως και το τέλος Αυγούστου φέτος καταγράφηκαν 1.101 αφίξεις σκαφών έναντι 433 πέρυσι την ίδια περίοδο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά που φτάνουν και το 300%, σημειώθηκαν στη Μύκονο, στην Κεφαλονιά και ακολούθως στη Ρόδο και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, δήλωσε ότι η χρονιά που διανύουμε στο Yachting είναι από τις εντυπωσιακότερες των τελευταίων είκοσι χρόνων και σημείωσε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού τουρισμού για την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές στο πεδίο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Λιάσκος επισήμανε ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Ναυτιλίας θα προωθηθούν μέτρα με στόχο να τονωθεί περαιτέρω η κίνηση και να γίνει ελκυστικότερος ο ελλιμενισμός τουριστικών σκαφών σε ελληνικές μαρίνες, αλλά και να υπάρξουν ειδικά κίνητρα για τη φύλαξη ξένων σκαφών σε μαρίνες κατά τους χειμερινούς μήνες.