Π. Βουρλούμης: Λάθος η αποψίλωση του OTE

Π. Βουρλούμης: Λάθος η αποψίλωση του OTE

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Βελτιωμένος σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση την σταθερή τηλεφωνία, εμφανίζεται ο OTE σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου κ. Παναγή Βουρλούμη στην Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες εν όψει της 70ής Διεθνής Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού δήλωσε πως ο OTE είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι βγήκαμε από το τούνελ. Υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν κι ορισμένα από αυτά είναι έξω από τις δυνατότητες της διοίκησης του OTE και σχετίζονται με το γενικότερο νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί σήμερα ο ΟΤΕ».

Στρατηγικός επενδυτής

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο OTE δεν ψάχνει για στρατηγικό επενδυτή και πως κανείς προς το παρόν δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει τον OTE. Κατά καιρούς όμως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για επιμέρους κομμάτια του π.χ. Cosmote ή την Romtelecom αλλά ο Ομιλος δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο αφού όπως τόνισε «θα ήταν λάθος να αποψιλώσουμε τον ΟΤΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη ο Οργανισμός χωρίς τυμπανοκρουσίες προσπαθεί να κλείσει ένα – ένα τα μέτωπα του παρελθόντος τα οποία βρήκε, ενώ ο OTE σταθερής τηλεφωνίας πρέπει να σταθεί στα πόδια του. O Οργανισμός όπως είπε δεν σχεδιάζει αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά επιδιώκει αύξηση κερδοφορίας με τη μείωση του λειτουργικού κόστους (έχει υπολογιστεί ότι πάνω από το 30% των εσόδων είναι το κόστος προσωπικού όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20%).

Επιδίωξη της διοίκησης είναι «ένα γενικότερο νοικοκύρεμα στον τομέα της σταθερής, δίνοντας έμφαση στην ευρυζωνικότητα και αναμένοντας θετικές εξελίξεις από την εθελούσια έξοδο και την αναβάθμιση του προσωπικού.

«Στις 14 Οκτωβρίου όπως είπε ο κ. Βουρλούμης θα ξέρουμε πόσοι θα έχουν φύγει κι από ποιες θέσεις με το πρόγραμμα της εθελουσίας και μετά θα προκηρύξουμε θέσεις για να πληρώσουμε τις ανάγκες με νέους ανθρώπους και με άλλες προδιαγραφές».

Εθελουσία

Η διοίκηση εκτιμά ότι από τους 5.200 (με κόστος 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ) που είχαν δικαίωμα για εθελουσία θα αποχωρήσει περίπου του 70%.

«Βρισκόμαστε σ’ ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και κουβαλάμε πολλές αποσκευές», είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Βουρλούμης για να περιγράψει την προσπάθεια του OTE να κερδίσει τη θέση δίπλα στις πιο πετυχημένες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη.

Για τις θυγατρικές εκτός συνόρων, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι όλες αποδίδουν και είναι κερδοφόρες και πως έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα αποχώρησης από την Αρμενία.

Ο OTE έχει αναγγείλει ότι θα προσφέρει σε όλους τους φοιτητές φτηνή πρόσβαση στο Ιντερνετ. H υλοποίηση της πρότασης αυτής αναμένει την απάντηση της ρυθμιστικής αρχής, (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων) και ο OTE είναι έτοιμος από την 1η Οκτωβρίου να προχωρήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή