ΣΗΜΕΡΑ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθήλωση βιομηχανικής παραγωγής

Μείωση 2,7% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ). H πτώση τον Ιούλιο ήταν πολύ μεγαλύτερη, έφτασε το 5,7%, και όπως σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, ήταν αποτέλεσμα της σύγκρισης με το περυσινό έτος, κατά το οποίο όλα κινούνταν στους ρυθμούς της Ολυμπιάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ οι κλάδοι που επλήγησαν κυρίως είναι: μεταφορικα μέσα (-58,8%), συσκευές ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και επικοινωνιών (-46,6%), ξύλο και φελλός (-35,6%), καπνός (-31,6%), πλαστικά (-13,6%), ιατρικά όργανα και όργανα ακριβείας (-19,8%). Τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής τον Ιούλιο κατέγραψε ο κλάδος μηχανών γραφείου και Η/Υ (+37,2%). O δείκτης παραγωγής ορυχείων – λατομείων σημείωσε πτώση 6,2% εξαιτίας της μείωσης παραγωγής στην εξόρυξη άνθρακα και λιγνίτη, καθώς και στην άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αντίθετα, ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού – φυσικού αερίου κατέγραψε αύξηση 1,4%.

Ομόλογα και γραμμάτια δ΄ τριμήνου

Το πρόγραμμα δανεισμού του δ΄ τριμήνου του 2005 ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Περιλαμβάνει την έκδοση εντόκων γραμματίων 13, 26 και 52 εβδομάδων καθώς και δύο επανεκδόσεις ομολόγων, ενός 3ετούς και ενός 5ετούς διάρκειας. Ειδικότερα, στις 18 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί έκδοση εντόκων γραμματιών 13, 26 και 52 εβδομάδων, στις 18 Οκτωβρίου 2005. Στις 8 Νοεμβρίου θα γίνει επανέκδοση ενός 5ετούς ομολόγου με λήξη την 20ή Απριλίου 2010 (προηγούμενο επιτόκιο 3,10%). Στις 13 Δεκεμβρίου θα υπάρξει επανέκδοση ενός 3ετούς ομολόγου με λήξη στις 21 Ιουνίου 2008 (προηγούμενο επιτόκιο 2,90%). Σχετικά με το 3ετές ομόλογο, ανακοινώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ ότι επειδή πρόκειται περί συμπληρωματικής έκδοσης, ενδέχεται και να μην υλοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή