«Μηδενικά τα περιθώρια για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης»

«Μηδενικά τα περιθώρια για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύστατη ώρα, την Κυριακή το πρωί, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ελήφθη η απόφαση για μη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ανέφερε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξοικονομήσεις πόρων από τα υπουργεία και συνεπώς καμία δυνατότητα να δοθεί το επίδομα. O κ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του επιδόματος μέσω νέας φορολογίας, επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται κοινωνική πολιτική με δανεικά» Ερωτήθηκε επίσης και για το κατά πόσον υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κορυφαίων υπουργείων (Οικονομικών και Ανάπτυξης) καθώς τα τεκταινόμενα στο ζήτημα με το επίδομα θέρμανσης πιστοποιούν τα περί του αντιθέτου. Απάντησε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και υψηλό επίπεδο συνεννόησης.

Ανάπτυξη

Για το 2005 ο υπουργός προέβλεψε ότι το έλλειμμα θα κλείσει στα επίπεδα του 3,6% – 3,7% του ΑΕΠ, ενώ για το ρυθμό ανάπτυξης προέβλεψε ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 3,6%. O ίδιος χαρακτηρισε καλό τον συγκεκριμένο ρυθμό ανάπτυξης, θυμίζοντας ότι μέχρι πρόσφατα όλες οι προβλέψεις σημείωναν την επερχόμενη κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας το 2005.

Σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα είπε ότι θα ισχύσουν από το 2007, ενώ για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη.

Αύριο, όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, θα δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση το προσωρινό εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο στη συνέχεια θα υποβληθεί στην Κομισιόν. Ανάλογη υποχρέωση, διευκρίνισε, έχουν αναλάβει όλα τα κρατη μέλη.

Για τη μεγάλη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής (-5,7% τον Ιούλιο) ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι προέρχεται από τη σύγκριση με τις περυσινές υψηλές επιδόσεις, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Του ζητήθηκε επίσης να σχολιάσει και το θέμα των απολύσεων στη μεταποίηση, για τις οποίες είπε ότι είναι δυσάρεστο γεγονός, αλλά προέτρεψε να παρακολουθούμε το ισοζύγιο απολύσεων – προσλήψεων, που καταγράφει μείωση της ανεργίας.

Σχετικά με το αίτημα των βιομηχάνων της Βορείου Ελλάδος για δημιουργία ζωνών ελευθέρων συναλλαγών δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου, για φάκελο με την υπόθεση Κοντομηνά στο υπουργείο Οικονομίας, απάντησε παραπέμποντας στις πρωθυπουργικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων. O υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στις 5/10 θα επισκεφθεί την Αθήνα ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή