Διαφάνεια στις δανειακές συμβάσεις ζητεί η ΤτΕ

Διαφάνεια στις δανειακές συμβάσεις ζητεί η ΤτΕ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα θα συζητηθούν σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Θα εξετασθούν θέματα που αφορούν τη δανειακή πολιτική, τη διαφάνεια, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες που πρέπει να γίνονται για να διατηρείται υγιές το πιστωτικό σύστημα. H κεντρική τράπεζα ενδιαφέρεται να υπάρχει διαφάνεια στις σχέσεις των καταναλωτών με τις τράπεζες και κατά καιρούς έχει επιχειρήσει παρεμβάσεις, για να διευθετήσει μια σειρά από θέματα σχετικά με τραπεζικά προϊόντα.

Κρίσιμο ζήτημα για το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα είναι και η ακολουθούμενη πολιτική των τραπεζών σε ζητήματα που σχετίζονται με τα δάνεια.

Ο κ. Γκαργκάνας έχει κατ’ επανάληψιν σημειώσει την ανάγκη να υπάρχουν πολιτικές δανείων συμβατές και με τις αντοχές των ίδιων των τραπεζών. O ίδιος ενδιαφέρεται να επιτευχθεί μεγαλύτερος βαθμός συγκράτησης στις χορηγήσεις των δανείων, γεγονός που είναι σε ευθεία συνάρτηση και με τον πληθωρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή